Noć vještica u mojoj kuhinji
Noć vještica u mojoj kuhinji

Tportal
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Najviše volim kad mi je kuhinja puna dragih ljudi koji vole dobru spizu i druženje uz istu.

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Najdraža Korina :)

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Preslatka Ančica

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Ludi Toni koji šmrče brašno

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Mali pas spreman na žicanje

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Ni bad hair day, ni alergija na licu nisu mi uspjeli skinut' osmijeh s lica

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Ne moram uopće sudjelovati u razgovoru, samo slušam njihov smijeh, priče i dragi žamor dok smišljam što ću im skuhat'/ispeći'

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Ostalo mi je lisnatog tijesta pa sam ga otopila i odlučila, zbog Sanjina koji je vegan, napraviti neku verziju pizze ...

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
... s komadima bundeve, svježom kaduljom, chillijem, medom i češnjakom. Ukusno, hruskavo, idealno za grickanje uz pivo ili vino

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Ako priređujete partije za Noć Vještica i podržavate sve što uz to ide, ova će vam pita/pizza biti ultimativni hit. Aj promis!
za 1 protvan
1 ciglica lisnatog tijesta
1 omanja banana ili muškatna bundeva
par većih, svježih listova kadulje
2 ili 4 chilli papričice (ovisi koliko ljuto volite)
3/4 šalice meda
malo maslaca
2, 3 česna češnjaka
1/2 šalice maslinovog ulja
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Očistite bundevu i narežite na tanke ploške. Stavite ih sa strane.
U lončiću rastopite maslac, ubacite nasjeckani češnjak i pustite ga da se zastakli. Dodajte malo maslinovog ulja i dva listića kadulje. Promiješajte i stavite sa strane.
U drugom lončiću, na laganoj vatri, s malo vode, okupat ćete očišćene chili papričice i dodati med. Najbolje neki cvjetni, koji će se lako rastopiti, jer se med ne smije previše zagrijavati.
Promiješajte med s chillijem i stavite sa strane.
Razvaljajte lisnato tijesto i smjestite ga na masnim papirom obloženi protvan.
Uzmite četkicu, umočite je u mješavinu maslinovog ulja, češnjaka i maslaca i premažite tijesto. Zapravo, izlijte otopinu po tijestu.

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Prekrijte tijesto komadima bundeve po kojima ćete ravnomjerno posložiti kadulju i na kraju sve preliti mješavinom chilija i meda
Na kraju sve još jednom poškropite maslinovim uljem i krupnom soli.

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Ubacite u pećnicu i pecite 20 do 30 minuta

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Foto: Sanjin Kaštelan
Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal
Izvadite i poslužite dragim, gladnim prijateljima ;)
Ta daaaa!


ASUS 15 X515EA-BQ311T
Uštedi 580 knCore i3 1115G4, 8GB, SSD 256GB, Intel grafika, 15.6" LED FHD, Windows 10 operativni sustav.
KUPI SADA

HP deskjet 2721e
TOP!6 mjeseci besplatnog printanja uz Instant Ink i HP+. Wi-Fi, Bluetooth, 1200 dpi.
KUPI SADA

ASUS Zenbook UX425EA-WB503T
Uštedi 930 knCore i5 1135G7, 8GB, 512GB SSD, Intel grafika, 14" IPS FHD, Windows 10 operativni sustav.
KUPI SADA

KINGSTON memorija
TOP!SSD 500 GB i SSD vanjski 1000 GB.
KUPI SADA

iPad 9th
Uštedi 220 kn10.2" Apple iPad 9. generacije, Wi-Fi, 64GB.
KUPI SADA

XIAOMI smartphone
TOP!Vrhunskih performansi i kvaliete.
KUPI SADA