STRAH OD BIJEGA

Njemački obavještajci prate Perkovića i na ljetovanju

Bionic
Reading

Njemačko državno odvjetništvo koje sumnjiči Josipa Perkovića zbog umiješanosti u Đurekovićevu likvidaciju, u suradnji s Bundeskriminalamtom, doznaje Slobodna Dalmacija, i dalje budno motri na Josipa Perkovića. Tako se može doznati da ovo ljeto provodi u svojoj vikendici u Klenovici, nadomak Novog Vinodolskog. Njemački obavještajci objavljuju te informacije vjerojatno se plašeći i mogućeg Perkovićeva bijega, valjda poučeni primjerom bivšeg premijera Sanadera i nekih drugih hrvatskih bjegunaca

Njemačka kancelarka Angela Merkel, koja slovi za novu ‘željeznu lady’ Europske unije rigorozna je po pitanjima poštivanja zakona, ljudskih sloboda i prava. Svima je dobro poznato s kojom se brzinom kancelarka odrekla i najbližih suradnika iz vlastite CDU stranke, koji su se ogriješili o zakon, poput bivšega njemačkog predsjednika Christiana Wulffa, zatim ministra obrane Karla-Theodora zu Guttenberga i drugih, piše Slobodna Dalmacija

Kada je u pitanju 'Lex Perković', donesen u hrvatskom parlamentu neposredno prije prijama u Uniju, dobro je poznato kako su se o njemu očitovali neki njemački europarlamentaci poput Bernda Posselta, Klausa Petera Willscha, Josipa Juratovića.

Svi su složni u ocjeni kako Hrvatska bezuvjetno treba izručiti Josipa Perkovića. Bernd Posselt bio je najodlučniji najavivši nedavno na tribini u Darmstadtu kako će osobno urgirati kod bavarske ministrice policije s ciljem da se Perković hitno izruči Njemačkoj.

Krugovi bliski njemačkoj kancelarki niti jednog trenutka nisu bili u dvojbi zbog čega nije došla u Zagreb na nedavnu proslavu ulaska Hrvatske u EU. U izborno vrijeme, kažu, opoziciji nije htjela dati ni najmanju mogućnost za bilo kakvu medijsku prozivku.

Primjerice, nije htjela čuti primjedbu- zbog čega daje potporu Hrvatskoj koja ne poštuje njemačko niti europsko zakonodavstvo donošenjem svojeg zakona 'Lex Perković' ? Zbog svega toga ne treba se čuditi da ugledni članovi Bundestaga od Europske unije zahtijevaju da Hrvatskoj svim sredstvima ukaže na štetnost zakona 'Lex Perković' kojega, smatraju Nijemci, Hrvatska treba uskladiti s Europskim uhidbenim nalogom i poništiti.