Karl Lauterbach

Njemački ministar upozorio na stigmatizaciju LGBT zbog majmunskih boginja

26.05.2022 u 19:02

Bionic
Reading

Njemački ministar zdravlja Karl Lauterbach upozorio je da se LGBT populacija ne smije stigmatizirati zbog širenja majmunskih boginja

Socijaldemokratski ministar je u razgovoru za televiziju ZDF naglasio da se treba spriječiti „stigmatizacija homoseksualaca i muškaraca koji imaju istospolne odnose“.

Majmunske boginje prenose se fizičkim kontaktom, a značajan broj zaraženih je među muškarcima koji su bili u seksualnom kontaktu s drugim muškarcima, prenosi dpa.

Ministar zdravlja je u utorak rekao da su homoseksualci glavna rizična skupina i da se to mora uzeti u obzir da se zaštiti taj dio stanovništva.

Lauterbach je potom upozorio na stigmatizaciju nakon što je Holger Wicht, glasnogovornik njemačke humanitarne organizacije za borbu protiv AIDS-a, na podcastu govorio kako „rizična skupina“ ne znači da su gay muškarci opasnost za zdravlje drugih, nego da postoji rizik da se oni sami zaraze.

Ipak, Wicht je za portal T-Online kazao kako Lauterbach vidljivo radi na tome da izbjegne stigmatizaciju kad je riječ o majmunskim boginjama.