SVEMOĆNI DRŽAVNI ODVJETNIK

'Nitko ne zna što Bajić ne čini'

25.05.2012 u 18:52

Bionic
Reading

Josip Leko, potpredsjednik Sabora i predsjednik glavnog odbora SDP-a, progovorio je u Intervjuu tjedna na Plavom radiju u o radu guvernera Željka Rohatinskog, potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i državnog odvjetnika Mladena Bajića

SDP-ov pravni stručnjak istaknuo je kako je zadovoljan onime što glavni državni odvjetnik činim međutim problem je, prema njegovu mišljenju, to što nitko ne zna što on ne čini.

'Pitao sam ga u Saboru, o tome kako nema nijednog pravnog ni demokratskog instituta koji kontrolira Bajića kad nešto ne čini. I to je problem. Morat ćemo tražiti rješenje, recimo specijalizirati neko saborsko tijelo', rekao je Leko.

Komentirajući pak rad Hrvatske narodne banke, Leko je istaknuo kako nije zadovoljan monetarnom politikom Hrvatske u zadnjih 20 godina.

'Nisam financijaš, ali mi se čini da smo mogli barem utjecati da monetarna vlast više sudjeluje u kreiranju i zaštiti nacionalnih interesa. Nisam zadovoljan ni radom guvernera, ni njegovih prethodnika', istaknuo je Leko.

Naveo je i kako nije zadovoljan svim odlukama prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, ali nije želio precizirati kojima. Također je komentirao kadrovske izmjene u HDZ-u nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo stranke.

'Ne bih gatao koliko će na svojim saborskim funkcijama ostati Vladimir Šeks i Jadranka Kosor. Imamo standard u Saboru za imenovanja u razna tijela i potpredsjednike. Ako klub HDZ-a u skladu s tim standardima dogovori s opozicijom da će mijenjati sastav, parlamentarna većina neće imati ništa protiv', zaključio je Leko.