BOSTONSKI BOMBAŠ

Nitko ne želi sahraniti Tamerlana Carnajeva

06.05.2013 u 09:21

Bionic
Reading

Vlasti triju američkih država - Massachusettsa, Connecticuta i New Jerseya - odbile su dati grobno mjesto za Tamerlana Carnajeva, navodnog organizatora terorističkog napada na Bostonski maraton. Između ostalog, mjesto za sahranu 26-godišnjeg Carnajeva nije htjela odobriti administracija grada Cambridgea u Massachusettsu, u kom je Carnajev živio

Njegovo tijelo sada je u mrtvačnici u Worcesteru u Massachusettsu gdje su građani održavali spontane mitinge i tražili da se mladić pokopa izvan SAD-a. AP istovremeno izvještava da je Tamerlanov stric Ruslan Carni iz Marylanda došao u Worcester, kako bi preuzeo posmrtne ostatke nećaka koji je stradao u razmjeni vatre s policijom 19. travnja.  'On je živio i odrastao ovdje, njegova domovina je SAD', rekao je Carni, dodajući da Tamerlan 'treba biti sahranjen ovdje'.

Direktor pogrebnog poduzeća u Worcesteru Peter Stefan rekao je da nije mogao pronaći groblje u Massachusettsu koje bi preuzelo ostatke i planira pitati vlasti Cambridgea - a ako ga i tamo odbiju, tražit će pomoć državnih dužnosnika. Međutim, gradski upravitelj Cambridgea Robert Hill priopćio je u nedjelju da nema službenog zahtjeva za sahranu ili kupovinu mjesta i pozvao obitelj Carnajev i Stefana da ne traže dozvolu od groblja u Cambridgeu.

Prema njegovim riječima, i obitelji onih koji su sahranjeni na tom groblju zaslužuju da njihovi članovi počivaju u miru. Carnajev je identificiran kao prvi osumnjičeni za eksplozije na Bostonskom maratonu 15. travnja, u kojima je poginulo troje, a povrijeđeno više od 260 osoba. Njegov 19-godišnji brat Džohar je uhićen, podsjeća AP.