zaposleni u obrazovanju

Nisu svi sindikati zadovoljni: 'Zasad ne stajemo, razmatramo nekoliko mogućnosti'

22.02.2024 u 20:04

Bionic
Reading

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod bio je gost Dnevnika N1 televizije u kojem je govorio o potencijalnom prosvjedu i novim akcijama nezadovoljstva zbog predloženih koeficijenata za zaposlene u obrazovanju.

'Jesmo li jedini nezadovoljnici, vidjelo se danas na konferenciji za medije gdje su nastupila dva sindikata koji imaju podršku tri nastavničke grupe. Nismo sami, a jesmo li nezadovoljni? Jesmo. Unatoč naporima da se nešto malo dometne, što se tiče nas koji radimo u osnovnim i srednjim školama, krajnjim skupinama zaposlenika poput čistačica koeficijent je ostao isti. Nešto se malo korigirao keoficijent za domare i kuhare, a spremačice drugog reda su ostale s najmanjim koeficijentom', rekao je za N1 Željko Stipić iz sindikata Preporod.

Stipić je kazao da što se tiče javnih službi, zaposlenima u osnovnim i srednjim školama nije se popravio položaj.

'Opet smo posljednji. Očitovanje smo poslali, ali nismo dobili odgovore na njh. Nismo mogli ni na koji način provjeriti od čega su sastavljeni koeficijenti. U ovom trenutku razmatramo 3 ili 4 mogućnosti. Zasad je dogovor da se ne staje. Potpisi se još uvijek prikupljaju. Narednih dana ćemo se naći i vidjet ćemo koja nam je opicija od ponuđenih prihvatljiva', zaključio je.