REAKCIJA MIN TURIZMA

Nismo zaboravili Gorski kotar, nisu se javili

15.08.2014 u 13:18

Bionic
Reading

Ministarstvo turizma regiralo je na članak tportala 'Zašto je Lorencin zaboravio Gorski kotar' ističući da se niti jedna turistička zajednica s područja Gorskog Kotara nije prijavila na natječaj Hrvatske turističke zajednice za program PPS (poticanje pred i posezone). Reakciju prenosimo u cijelosti

S obzirom da je u članku naslova „Zašto je Lorencin zaboravio Gorski Kotar“, objavljenom 15. kolovoza 2014. godine na Tportalu, autorice Petre Sjauš iznesena neprovjerena i netočna informacija u naslovu i u samome tekstu, molimo Vas da sukladno odredbama članka 40. i 41. Zakona o medijima (Narodne novine, broj 59/04, 84/2011 i 81/2013), a u interesu čitatelja, upoznate javnost sa sljedećim činjenicama na istovrijednom prostoru Vašeg cijenjenog medija.

Naime, niti jedna turistička zajednica s područja Gorskog Kotara nije se niti prijavila na natječaj Hrvatske turističke zajednice za program PPS (poticanje pred i posezone) te stoga nije niti uključena u pilot projekt za ovu jesen.

Naime, članak je postavljen na način da Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica ignoriraju ovu regiju, međutim, teško da netko može dobiti sredstva za neki projekt ili ga se uključiti u projekt, ukoliko se niti ne prijavi na natječaj. Napominjemo da su se na natječaj javila i neka mjesta koja uopće nemaju TZ ili pak ona koja imaju, ali na čijem području uopće nema hotelskih smještajnih kapaciteta. One su se udružila s drugim mjestima te zajedno s njima čine jednu destinaciju (popis je dostavljen autorici članka).

Napominjemo i da direktore turističkih zajednica bira turističko vijeće, kojim predsjedava župan, odnosno gradonačelnik ili načelnik općine, ovisno o njezinoj razini, a u kojem sjede i predstavnici privatnog sektora tog područja.

Iz članka se ne može zaključiti da je kontaktiran i jedan direktor TZ-a s područja Gorskog Kotara, čiji je posao bio popuniti prijavu i poslati je Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, pa stoga zaključujemo da je autorica članka donijela proizvoljne i netočne zaključke sama.

Sama činjenica da je od 22 destinacije koje su u projektu, čak osam s područja kontinentalne Hrvatske, dokazuje velik interes i s tog područja u kojem postoji velik potencijal te nam je žao da turističke zajednice u Gorskom Kotaru nisu našle interes za uključenje u ovaj projekt.