BEZ IZRAVNOG PRIJENOSA SVJEDOČENJA

'Nismo za estradizaciju Sabora!'

11.10.2010 u 14:09

Bionic
Reading

Ivi Sanaderu konačno je pošlo za rukom ujediniti opoziciju i poziciju. Barem kad je u pitanju izravan prijenos njegovog sutrašnjeg svjedočenja pred saborskim Istražnim povjerenstvom za Inu. Prijenosa neće biti, a zastupnici s obje strane s kojima smo razgovarali u tome ne vide ama baš ništa sporno

'Nisam za estradizaciju rada Povjerenstva premda sutrašnja sjednica zavređuje pažnju javnosti, ali nadam se da pravna država funkcionira i da će institucije odraditi svoj posao, a siguran sam da će predstavnici medija vjerno i kvalitetno prenijeti tijek Sanaderovog svjedočenja', kaže HNS-ov član Povjerenstva Zlatko Koračević.

SDP-ovci Željka Antunović i Gordan Maras smatraju nepotrebnim izravan prijenos, a iz neobjašnjivih razloga uspjelo ih je i začuditi da za to uopće postoji toliki interes javnosti.

Potpredsjednica Sabora Antunović ističe da 'javnost ionako ima punu mogućnost pristupa sjednici Povjerenstva koje ima ozbiljan posao, a uvijek je bilo otvoreno javnosti i to je sasvim dovoljno'.

Slične razloge navodi i stranački joj kolega te član Povjerenstva Maras, koji ističe da 'nema apsolutno nikakvih problema s prijenosom, ali i ne vidi potrebu za time'. Zalaže se da 'svaka riječ izgovorena na Povjerenstvu mora biti javna, osim onoga dijela koji se tiče pitanja o plinskom biznisu i ugovoru između Vlade i MOL-a jer s njega nije skinuta oznaka tajnosti'.

Štoviše, HDZ-ov saborski zastupnik Andrija Hebrang smatra da je 's obzirom na tu oznaku tajnosti, Povjerenstvo trebalo tražiti zatvorenu sjednicu, pa pozdravlja odluku da neće biti izravnog prijenosa Sanaderovog svjedočenja'.

Na sličnom je tragu i HSS-ov potpredsjednik Sabora Josip Friščić koji 'interes javnosti smatra opravdanim', ali i smatra da 'treba poštivati odluku Sabora i da ne bi bilo dobro miješati se u nju sa strane'.