TALIJANSKI ZASTUPNIK NA VISU

'Nisam znao da po dozvolu za ribolov treba ići u Split'

23.08.2012 u 14:16

Bionic
Reading

Talijanski državljanin, koji je u Hrvatskoj bio priveden jer je ribario bez dozvole, parlamentarni je zastupnik Francesco Biava iz stranke bivšeg premijera Silvija Berlusconija, potvrdio je sam Biava telefonski s otoka Visa za talijanski TMNews

Policijska uprava splitsko-dalmatinske županije objavila je u srijedu da je u policijsku postaju na Visu bio priveden 43-godišnji talijanski državljanin zatečen u sportskom ribolovu bez dozvole, što je prekršaj za koji su predviđene kazne od 500 do 1.000 kuna.

'Istina je. U nedjelju me hrvatska obalna straža zatekla u ribolovu na otvorenom moru, za što nisam platio pristojbu', prenosi talijanska agencija TMNews.

Biava, koji 20 godina ljetuje na hrvatskim otocima, istaknuo je da je 'pretjerano' govoriti o ilegalnom ribarenju, 'kako je to učinjeno u ovom slučaju'.

Zastupnik Berlusconijeve stranke Narod slobode rekao je da dvije godine nije bio na Visu i nije znao da je za dozvolu potrebno otići u Split.

Nazvao je prijatelja u Split i zamolio ga da mu sutradan kupi dozvolu, rekao je te objasnio: 'No, bila je nedjelja, more je bilo mirno i svi uvjeti ispunjeni za odlazak u ribolov'.

Potpis slike..


Isplovio je gumenim čamcem i ubrzo ga je obalna straža zaustavila u području Male Palagruže.

'Odrezali su mi kaznu od 500 kuna, koju sam odmah platio', rekao je Biava i objasnio da je već sutradan imao u rukama potrebnu dozvolu.