VLADIKA ATANASIJE

'Nisam prijetio Dačiću, to je bio 'vapajni krik''

11.05.2013 u 22:02

Bionic
Reading

Umirovljeni vladika Atanasije Jevtić, koji je u petak na prosvjedu kosovskih Srba protiv sporazuma Prištine i Beograda o normalizaciji poručio srpskom premijeru Ivici Dačiću da će proći kao Zoran Đinđić, tvrdi da nije nikome prijetio, već da je to što je rekao bio 'vapajni krik'

Vladika Atanasije je u izjavi dostavljenoj medijima, premijeru Ivici Dačiću i patrijarhu Irineju naveo da je pravo svakog slobodnog Srbina biti patriot bez obzira na to koje, kako kaže, odijelo nosi i koju službu Bogu i narodu obavlja. On kaže i da je protekle dane proveo na Kosovu i da je odande u Beograd došao vrlo potresen, prenosi B92.

Vladika Atanasije na prosvjedu protiv briselskog sporazuma između Beograda i Prištine rekao je da ni ubijenog premijera Zorana Đinđića nije zanimala 'nebeska Srbija, a kako je on završio, Bog neka sudi'.

Patrijarh Irinej ogradio se od izjava Amfilohija Radovića i Atanasija izrečenih na skupu. Premijer Dačić je, komentirajući izjave Amfilohija i Atanasija, rekao da je ovo neuobičajena i neprimjerena gesta prema državi i rekao da se ponekad zapita 'čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji'. Brojne stranke osudile su ispade na skupu, ali ne i DSS nekadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije i premijera Srbije Vojislava Koštunice. Njegova stranka priopćila je da se protiv Amfilohija i Atanasija vodi orkestrirana kampanja kakva još nije viđena od vremena militantnog komunizma.