DLAKU MIJENJA, ALI ĆUD...

Nikolić: Srbi se moraju osjećati Srbima gdje god da su

28.03.2013 u 20:09

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u četvrtak da se svi Srbi moraju osjećati Srbima, ma gdje da se nalaze u inozemstvu, priopćeno je u Beogradu nakon prve sjednice državnog vijeća za odnose sa Srbima u regiji

Polazeći od Ustava, po kojem Srbija ima obvezu štititi prava i interese svih svojih sunarodnika u inozemstvu, Tomislav Nikolić je konstatirao da prethodno vijeće nije radilo 'koliko je moglo i koliko je trebalo' i da se takav odnos mora promijeniti, priopćeno je iz Nikolićeva ureda.

'Na nama je da radimo više, da radimo bolje nego što smo do sada. Srbi se moraju osjećati Srbima, osjetiti da se država brine o njima, gdje god da se nalaze', navodi se u priopćenju.

Vijeće za odnose sa Srbima u regiji posebno je istaknulo značaj očuvanja srpske kulture i jezika, Srpske pravoslavne crkve i srpskih škola, ocijenilo da doprinos medija u očuvanju nacionalnih vrijednosti mora biti na višoj razini, kako bi se zaštitila tradicija, kultura i povijest srpskog naroda.

Osim predsjednika Srbije, članovi vijeća za odnose sa Srbima u regiji su i premijer Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić, te ministri prosvete, kulture i financija, predsjednik vlade Vojvodine i ravnatelji ureda za vjere i suradnju s dijasporom, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, te savjetnici šefa države.