SLOBODAN ZA 100.000 EURA

Nikica Jelavić se nagodio s njemačkim sudom

20.01.2009 u 12:49

Bionic
Reading

Na suđenju pred Zemaljskim sudom u Kemptenu u južnoj Njemačkoj obrana Nikice Jelavića nagodila se s tužiteljstvom i sudom da mu se uz puno priznanje izrekne kazna od dvije godine zatvora uvjetno na tri godine

Usto, Jelavić mora sudu uplatiti iznos od 100.000 eura. Presuda bi trebala biti objavljena u četvrtak kada će Jelavić biti pušten na slobodu, objavio je Jutarnji list.

Nikicu Jelavića, koji je u srpnju prošle godine na osnovi međunarodne tjeralice uhićen na slovensko-hrvatskoj granici te je nakon toga isporučen Njemačkoj, optužuje se da je na osnovi lažnih dokumenata i lažnih izjava svjedoka od savezne pokrajine Bavarske, zahtijevao za vrijeme provedeno u istražnom zatvoru odštetu od 530.000 eura.

Njemačko državno odvjetništvo ustvrdilo je da se Jelavićev zahtjev za odštetu temelji na krivotvorenim dokumentima kojima je optuženik njemačke vlasti pokušao uvjeriti da mu je za boravka u istražnom zatvoru u Kemptenu propalo nekoliko unosnih poslova. Jelavića su tada sumnjičili da je opljačkao draguljarnicu u Kemptenu. Nakon tromjesečnog pritvora bio je oslobođen sumnje, a postupak protiv njega bio je obustavljen.