KARAMARKO UZ POBJEDNIKA ŽINIĆA

'Nikad Hrvatska neće biti crvena. Nema veće ljubavi od domoljublja'

27.10.2014 u 09:04

Bionic
Reading

Novi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) izjavio je sinoć nakon objave konačnih, ali još neslužbenih rezultata prijevremenih lokalnih izbora, da su ga birači prepoznali kao osobu koja može zaustaviti desetogodišnju stagnaciju i propadanje županije

'Birači su očito prepoznali mene kao osobu koja svojim gospodarskim i socijalnim programom te timom mladih stručnjaka može zaustaviti desetogodišnju stagnaciju i propadanje ove županije', bile su prve riječi novog župana Ive Žinića iz koalicije HDZ - HSS -BUZ nakon objave rezultata izbora.

Od ukupno 52.562 birača koji su izašli na izbore, Žiniću je glas dalo 29.648 birača ili 56,41 posto, a njegov protukandidat Davorko Vidović iz koalicije SDP - HNS - HSU - SDA dobio je 21.839 glasova ili 41,55 posto.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osobno je Žiniću u Sisku čestitao na pobjedi u drugom krugu izbora.

'Svima čestitam na izvanrednom županu kojeg ste danas izabrali. Ivo Žinić hrvatski je branitelj, pošten i hrabar čovjek. To je ono što Hrvatsku vuče u budućnost. U jednom trenutku se Hrvatska izgubila u ideološkim maglama. Čudni su ljudi dolazili na vlast i pritom nas optuživali za kriminal, za nepotizam i lopovluk, a zapravo su sami u tome bili velemajstori. Ti sindromi koji su ovu županiju doveli do prijevremenih izbora su slika onih koji danas vladaju Hrvatskom. Po sistemu 'drž'te lopova' stalno galame, a vidite i sami što rade. Nije ona jedina (M. Lovrić Merzel, op. a.), ja joj unaprijed ne sudim, ali bilo je vrijeme da ode. HDZ danas radi pod geslom domoljublje natrag u stranku, a kriminal i korupcija van. To smo i napravili i to hrvatski narod prepoznaje. Mi smo jedina stranka koja može mijenjati ovu sumornu situaciju. Hrvati teško žive, a izvući ćemo se jedino zajedništvom, slogom i domoljubljem, a to je ono što ova vlast nema', kazao je Karamarko i dodao kako će pobjedu odnijeti na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, prenosi Večernji list

'Vrijeme je da oni koji misle da Hrvatsku mogu ofarbati u crveno odu s političke scene. Nikad Hrvatska neće biti crvena. Nema veće ljubavi od ljubavi prema domovini', kazao je Karamarko.

SDP-ovac Davorko Vidović je iz sjedišta svog izbornog stožera čestitao pobjedniku, ali je ocijenio da kampanje nije bila poštena. Rekao je da je vođena 'kao u 90-im godinama zastrašivanjem birača i uz provokatore'. Unatoč porazu, dodao je, neće se povući iz politike jer Žinić nema većinu u Županijskoj skupštini, pa je moguće da već na proljeće budu novi prijevremeni izbori.

Izlaznost je u drugom krugu izbora bila slaba - glasovalo je 34,46 posto od upisanih birača.

Na području grada Siska Žinić je dobio oko tisuću glasova više od Vidovića.

Prijevremeni izbori za župana i njegove zamjenike održani su nakon što je bivša županica Marina Lovrić Merzel iz zatvora u Remetincu podnijela ostavku na tu funkciju. Naime, to je bio jedini način da izađe iz zatvora i da se na optužbe za koruptivna djela brani se sa slobode, jer je tako otpala mogućnost ponavljanja kaznenog djela.