DIGLI RUKE OD TURSKE

Nijemci ludi za Hrvatskom: Već sad masovno rezerviraju ljetovanje

  • Autor: Gordan Duhaček
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 17:43
  • Objavljeno 07.03.2017 u 17:43
.

.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dura.hr

Njemački i austrijski mediji pišu o tome da bi turistička sezona ove godine mogla biti značajno bolja u odnosu na 2016. Prema dosad dostupnim podacima, njemački su turisti masovno već rezervirali ljetovanja u Hrvatskoj, a Austrijancima je Dubrovnik jedna od omiljenih hotelskih destinacija u Europskoj uniji

'Optimizam turističke branše raste', objavio je prije par dana njemački dnevnik Süddeutsche Zeitung (SZ) u tekstu koji se bavi prognozama za nadolazeću turističku sezonu. Predsjednik njemačkog turističkog saveza DRV Norbert Fiebig izjavio je kako očekuju 'umjereni plus u odnosu na prethodnu godinu' te da Nijemci već 'ozbiljno prave planove za svoje godišnje odmore'. U odnosu na isto razdoblje od prošle godine, njemački turoperateri bilježe rast od šest posto te se prema službenim podacima vidi kako su mnogi Nijemci već sada rezervirali ljetovanje.

Naročito dobro stoje destinacije u Grčkoj i na Balearima, a odmah iza njih slijede Hrvatska i Bugarska. Slom pak doživljava Turska, u koju ove godine planira putovati 58 posto manje Nijemaca nego prošle godine. Rezultat je tim gori jer se prošle godine 40 posto manje Nijemaca odlučilo za ljetovanju u Erdoganovu carstvu. Egipat pak ponovno postaje poželjna destinacija iako se interes ne može mjeriti s prijašnjim turističkim vrhuncima.

Zanimljivo, za devet posto pale su rezervacije Nijemaca kada je riječ o putovanjima u SAD.

Kada je pak riječ o Austrijancima, bečki dnevni list Der Standard navodi da je Dubrovnik jedna od njihovih omiljenih hotelskih destinacija u Europskoj uniji. Austrijanci još vole odsjedati u hotelima Amsterdama, Berlina, Barcelone, Rima, Pariza i na španjolskim Balearima, no Dubrovnik se ističe i po uvjerljivo najnižim taksama za odsjedanje u hotelu.

Primjerice, u Rimu se za jednu noć u hotelu plaća taksa od pet do sedam eura, a u Dubrovniku ona iznosi euro za odrasle i pola eura za djecu, neovisno o tome koliko hotel ima zvjezdica. Također, u Rimu su boravišne takse oslobođena djeca mlađa od 10 godina, a u Dubrovniku mlađa od 12 godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!