demantij sdss-a:

'Nije istina da se raspao SDSS u Istri i da tamo više nema članova'

06.09.2020 u 13:19

Bionic
Reading

Iz SDSS-a ističu da će o stanju u Istarskoj županijskoj organizaciji SDSS-a veoma brzo će raspravljati Izvršni odbor na razini RH, Predsjedništvo i drugi organi stranke te pravovremeno informirati javnost

SDSS se javio tportalu u povodu demantija teksta pod naslovom Raspao se istarski SDSS: 'Već duže vrijeme nismo bili zadovoljni nekim odlukama i nekim ljudima'. Demantij SDSS-a prenosimo u cijelosti:

Molim da u skladu sa zakonskim normama i tradicijom Vašeg medija u objektivnom informiranju publike, objavite DEMANT teksta pod gore navedenim naslovom, objavljenog na Vašem portalu, jer isti sadrži niz neistina koje mogu uzrokovati štetu Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci. Već u samom naslovu sadržana je neistina jer se navodi "Raspao se istarski SDSS: 'Već duže vrijeme nismo bili zadovoljni nekim odlukama i nekim ljudima'", a neistina se nastavlja i u uvodnom dijelu teksta “ SDSS u Istri više nema članova.

Apsolutno netočno i jedno i drugo!

Nisu istupili svi članovi, jer u dopisu kojeg je dojučerašnja kolegica Mirjana Galo dostavila Predsjedništvu stranke navedeno je 39-oro članica i članova stranke koji navodno žele istupiti. Navodno, jer je dopis bez njihovih potpisa kao autentične potvrde osobne volje, pri čemu neki, što smo neposredno utrvrdili, nisu ni znali da se nalaze na “spisku” za napuštanje stranke!!! Radi objektivnog informiranja javnosti, SDSS u Istri ne broji 39 sa koliko barata gospođa Galo, već 244-oro članica i članova koje vodimo u stranačkoj evidenciji!!! Čak i da listom svi sa popisa zaista žele napustiti stranku, a neposrednim razgovorom znatan dio je izrazio želju za ostankom u SDSS-u, stranka nije nestala sa političke scene, kako tekstom implicirate!!!

Da je Vaš autor želio čuti i “drugu stranu” saznao bi, uz ostalo, da nije moguće da Županijska organizacija SDSS-a Istarske županije raspusti sama sebe, kako u tekstu stoji, jer to može stranačkim Statutom i drugim aktima učiniti isključivo neposredno viši organizacioni oblik, u ovom slučaju Glavni odbor.

O stanju u Istarskoj županijskoj organizaciji SDSS-a veoma brzo će raspravljati Izvršni odbor na razini RH, Predsjedništvo i drugi organi stranke te pravovremeno informirati javnost.