REAKCIJA PUSIĆ NA SANKCIJE

'Nije gotovo dok nije gotovo!'

18.09.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon što je Europska komisija pokrenula proceduru temeljem članka 39. hrvatskog pristupnog ugovora, koja uključuje mjere pojačanog nadzora i zamrzavanja novca koji je u proračunu EU-a namijenjen pripremi ulaska Hrvatske u schengensku zonu, stigle su i prve reakcije iz Vlade

'Mjere nastupaju samo pod uvjetom da ne uskladimo sve što trebamo uskladiti, što nije rečeno da se neće dogoditi. Prema tome, ne treba trčati pred rudo, nije gotovo dok nije gotovo. Razgovaramo o toj temi i dogovaramo se. Mislim da ćemo riješiti problem, ali mislim da ga nećemo rješavati u medijima, nego u svom redovnom poslu', kazala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Iako je na prvi pogled smireno reagirala na vijesti iz Europske komisije, nije tajna da se Pusić ne slaže s premijerom Zoranom Milanovićem po pitanju tzv. Lexa Perković, smatrajući da ga treba hitno izmijeniti.

'Riješit ćemo problem, na istoj smo strani i bit ćemo na istoj strani. Kad se problem riješi, bit ćete obaviješteni. Za sada nije bio ni na Vladi. Dalje o toj temi neću razgovarati dok ne riješimo taj problem razgovorom i dogovorom unutar Vlade, a riješit ćemo ga', rekla je Pusić novinarima u Saboru.

Upitana što ako ne dođe do dogovora između nje i premijera, Pusić je odlučno rekla: 'Ne bih govorila ukoliko - postići ćemo ga.'

Iako su joj novinari postavljali još pitanja vezano uz odnose u koaliciji, odgovore nisu dobili.