VREMENSKE (NE)PRILIKE

Ni sljedećih dana ne izlazite bez kišobrana

20.10.2016 u 12:49

Bionic
Reading

Oblaci i kiša su ono što Hrvatsku, kad je riječ o vremenu, očekuje i sljedećih nekoliko dana, a promjenjive vremenske (ne)prilike, kako sada stvari stoje, očekuju nas i sljedeći tjedan. Ipak, nešto sunčanih zraka trebalo bi proviriti kroz oblake u subotu te u prvom dijelu nedjelje, a temperature će se kretati oko sedam celzijevaca u jutarnjim satima u unutrašnjosti te najviše 23 celzijevca na Jadranu u poslijepodnevnim satima

U petak će posvuda biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne u zapadnim područjima bit će povoljnije te su moguća i sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena bura, a u Dalmaciji umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 7 do 11, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 16 do 21°C.

U subotu posvuda djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prijepodne još mjestimice više oblaka, osobito na istoku i jugu, gdje još može pasti malo kiše, a na krajnjem jugu moguć je i pokoji pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura u priobalju i sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U nedjelju prijepodne djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Poslijepodne oblačnije, a na sjevernom Jadranu je mjestimice moguća kiša ili pokoji pljusak. Malo kiše može pasti i u zapadnim krajevima unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 18, a na Jadranu od 18 do 23°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, početkom sljedećeg tjedna će se nastaviti period promjenjivijeg vremena. Nešto nestabilnije bit će na sjevernom Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti, gdje će biti najveća vjerojatnost za mjestimičnu kišu.