nova lista

Nezavisni s jedinstvenom listom izlaze na parlamentarne izbore

08.12.2023 u 14:42

Bionic
Reading

Stvara se nova nacionalna izborna lista, koja će pod nazivom Nezavisni istaknuti svoje kandidate na predstojećim parlamentarnim izborima, a odbacuju svaku sličnost s počecima političkog djelovanja Mosta

O planovima Nezavisnih za izlazak na izbore razgovaralo se na sastanku u Zagrebu, a idućeg tjedna o toj će se temi održati nekoliko sastanaka po različitim županijama.

Kako je za Hinu otkrio jedan od aktera nove političke platforme, bivši saborski zastupnik i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca Željko Lacković, na listi će se naći političari koji su prepoznati u svojim sredinama.

Plan je da lista bude zastupljena u svim izbornim jedinicama. U nekima od njih Nezavisni, zbog partnerskih odnosa, neće izaći na izbore pod svojim imenom, nego će njihov čovjek biti dijelom partnerske strukture, objasnio je Lacković.

"Bit ćemo ideološki nezavisni jer neki od kandidata dolaze iz dijelova zemlje koji naginju desnom ili lijevom ideološkom spektru. Naš će se program temeljiti uglavnom na snaženju gospodarstva, boljem položaju seljaka, omogućavanju mladih da zarade pristojnu plaću u Hrvatskoj te smanjenju birokratskog aparata. Ideološka pitanja koja zamagljuju stvarne probleme nas ne zanimaju", rekao je Lacković.

Na upit ne podsjeća li ta ideja na prve korake Mosta, kad su ulazili u Sabor, Lacković odbacuje moguću sličnost.

"Mostu je lokalna razina bila odskočna daska za ulazak u Sabor, nakon čega na lokalnim izborima u županijama i gradovima nisu ostvarili ništa vrijedno spomena. S druge strane, Nezavisnima je lokalna razina mjesto za stvaranje dugoročnog povjerenja", kaže Lacković koji još uvijek ne želi izlaziti s konkretnim imenima koja će se nalaziti na izbornoj listi.

Kaže kako je on "jedan od mnogih", a njegov se status unutar Nezavisnih ni po čemu ne ističe. Javnost će uskoro doznati sve aktere nove političke platforme, kao i detaljan program na kojem će temeljiti svoju kampanju.

Lacković je 2016. godine ušao u Sabor kao zamjena Milanu Bandiću, ali nikada nije bio članom stranke Milan Bandić 365.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'