POSRNULI DIV

Newsweek se udružuje s portalom Daily Beast

12.11.2010 u 11:11

Bionic
Reading

Internetski portal The Daily Beast i tjednik Newsweek objavit će u petak udruživanje u zajednički poslovni pothvat koji bi posrnulom newsmagazinu trebao udahnuti nešto energije novog medija, a mladoj web stranici dati malo vjerodostojnosti starih medija, piše u petak The Washington Post

Projekt, koji će se zvati Newsweek Daily Beast Co., bit će pod uredničkim vodstvom Tine Brown, urednice Daily Beasta, koja je uređivala i Vanity Fair, New Yorker te ugašeni magazin Talk, a bila je i kolumnistica priloga Stil u The Washington Postu.

Prema novom ustroju, Newsweek će ostati tiskani tjednik, a njegove će web operacije biti uključene u web stranicu The Daily Beasta.

The Daily Beast, koji postoji dvije godine, u vlasništvu je IAC Corp., internetskog konglomerata Barryja Dillera, koji posjeduje desetke internetskih stranica, uključujući CollegeHumor.com, tražilicu Ask.com i popularnu stranicu za nalaženje partnera Match.com.

Newsweek, kao i drugi politički tjednici, već godinama gubi oglašivače i bilježi pad naklade, koja je u drugoj polovici 2009. bila 1,97 milijuna primjeraka, na razini iz 1996. U 2009. imao je operativni gubitak od 28,1 milijun dolara, a 15,4 milijuna dolara u 2008.

U kolovozu ove godine, vlasnik The Washington Post je za jedan dolar prodao Newsweek mogulu audioindustrije Sidneyju Harmanu, koji je preuzeo i dugove tjednika od oko 47 milijuna dolara.

Harman, kojem su 93 godine, posjedovat će 50 posto kompanije Newsweek Daily Beast Co. i biti njegov izvršni predsjednik. IAC će posjedovati drugu polovicu, a Barry Diller bit će član upravnog odbora.