tuča, snažan vjetar, dizanje mora...

[VIDEO] Nevrijeme stiglo i na jug Hrvatske, između Italije i srednje Dalmacije olujna linija dugačka preko 150 kilometara

04.08.2020 u 19:15

Bionic
Reading

Iako sa zakašnjenjem, najavljena promjena vremena stigla je do Dalmacije. Još jučer prve nestabilnosti dobilo je šire zadarsko područje, a danas poslijepodne počeo je jak razvoj olujni oblaka prvo nad otvorenim morem srednjeg Jadrana, a potom se sustav premjestio nad otoke

Kako javlja Crometeo tim, u Stomorskoj na otoku Šolti je bilo tuče, a malo tuče palo je i na zapadu Kaštela. Prije fronte na Čiovu se digao jak vjetar južnih smjerova, što je naglo povećalo valovitost mora, a uvjete na moru učinilo opasnim, piše Dalmacijadanas.hr.

Razina more u Starom Gradu se u kratko vrijeme digla za više od pola metra, pa je uslijedilo plavljenje gradske rive.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 17 sati najviše kiše u Dalmaciji palo je u Zaostrogu, 34 litre po kvadratnom metru, a u Vrgorcu 16 litara.

Drugdje su količine oborine još skromne, no između Italije i srednje Dalmacije stvorila se olujna linija dugačka preko 150 kilometara što je u ovom slučaju dobra vijest jer je izgledno da će lokalno sljedećih sati biti obilnije kiše koja će ublažiti aktualnu katastrofalnu sušu.