velika šteta

[FOTO/VIDEO] Snažno orkansko nevrijeme poharalo Našice i Slavonski Brod - stradalo drveće, krovovi kuća, automobili...

04.08.2020 u 16:48

Bionic
Reading

Snažno nevrijeme nanijelo je dosta štete u Našicama i Slavonskom Brodu

Na našički kraj oluja je udarila oko 14.30 sati. Stradali su krovovi kuća, automobili, znakovi uz cestu, drveće, javlja Našice.com.

'Nažalost, moramo konstatirati da je danas olujno nevrijeme pogodilo cijeli grad te šire područje, stradali su krovovi, srušena su brojna stabla isto tako su oštećena brojna vozila, a pojedine ulice su u prvi mah bile i neprohodne Sve gradske službe su odmah izašle na teren počevši od Javne vatrogasne postrojbe Našice koji radi na prohodnosti ulica, Našičkog parka koji se brine za čišćenje ulica dok Našički vodovod radi na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata.

  • +3
Našice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Našice.com

Također se nadamo da nema ljudskih žrtava dok je materijalna šteta zasigurno velika te pozivam sve ljude na oprez prilikom otklanjanja nastalih problema kako se ne bi dogodilo ono najgore. Na kraju trebamo napomenuti da su sve službe maksimalno angažirane na sanaciji nastalih šteta',– izjavio je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Nevrijeme je u Slavonskom Brodu kratko trajalo, ali je, nažalost, uspijelo napraviti dosta štete.

Izvor: tportal.hr

'Čini se kako je najgore prošlo Naselje Matija Ivanić. Tamo je, koliko mi je poznato na dvije kuće, vjetar odnio krovove, a jedan je i zapaljen. Naime, uslijed jakog vjetra koji je puhao došlo je do kratkog spoja eletro žica iznad krova, a onda i zapaljenja. Djelatnici JVP odmah su izašli na teren i sanirali požar', za SBplus kazao je Ivan Vuleta, zapovjednik JVP Slavonski Brod čiji su djelatnici angažirani na više lokacija u gradu.

Veće posljedice olujni je vjetar napravio i na Željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu. Tamo je limeni krov s jedne od njihovih zgrada vjetar bacio na elektroinstalacije zbog čega je željeznički promet bio oko sat vremena u prekidu.

  • +19
Olujno nevrijeme rušilo stabla i nosilo crijepove s krovova kuća u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL