NESREĆA U NJEMAČKOJ

Netko je na prugu kod Münchena postavio granitni blok težak 50 kg, naletio ekspresni vlak brzinom od 130 km/h

15.03.2022 u 11:38

Bionic
Reading

Nepoznata osoba je u ponedjeljak u Münchenu na prugu prema Augsburgu, žilu kucavicu željezničkog prometa u Bavarskoj, postavila granitni blok težak više od 50 kilograma. Unatoč naglom kočenju, jedan od bezbroj ekspresnih vlakova koji tuda prometuju zabio se u ogroman komad stijene, no srećom, nitko nije ozlijeđen

Kako je izvijestila njemačka policija, strojovođa vlaka koji je dolazio s glavnog kolodvora u Münchenu primijetio je prepreku u zoni stajališta Langwied i pokrenuo kočenje u nuždi. Vlak se zabio u granitni blok brzinom od 130 km/h, koji je od udarca razbijen na četiri dijela.

Srećom, niti strojovođa niti itko od oko 180 putnika nije ozlijeđen. Vlak je u sudaru teško oštećen i nakon nesreće više nije bio u funkciji, pa su putnici prevezeni do stanice Pasing.

Međugradska željeznička linija od Pasinga do Lochhausena bila je zatvorena u oba smjera oko tri sata. To je rezultiralo značajnim prekidima u željezničkim vezama između Münchena i Augsburga.

Istražuje se tko je postavio granitni blok dimenzija 88,5 x 67,5 x 15 centimetara na tračnice. Policija traga za svjedocima.