DVA MJESECA OD TRAGEDIJE

Netko je iz policijske postaje ukrao 20 tisuća kuna prikupljenih za pomoć obitelji poginulog policajca?

27.08.2019 u 11:30

Bionic
Reading

Dva mjeseca nakon tragične pogiblje policajca iz Poreča njegovi kolege prikupili su nešto više od 20 tisuća kuna za pomoć njegovoj obitelji, a kako se ispostavlja prikupljeni novac netragom je nestao

Kako javlja IstraIN, prikupljenih nešto više od 20 tisuća kuna nestalo je iz prostorija policijske postaje Poreč. Brojni kolege poginulog policajca Tomislava Bašića su u nevjerici, a prema nekim navodima djelatnici iste podvrgnuti su i poligrafu.

Za IstraIn se javila i glasnogovornica Policijske uprave Istarske Nataša Vitasović koja je izjavila: 'Poštovani, nastavno na upit izvješćujemo Vas da su u tijeku provjere informacije da je nestao dio novčanih priloga koji se skupljao za policijske službenike Policijske postaje Poreč koji su stradali u prometnoj nesreći u lipnju. Zasad ne možemo potvrditi da je dio novca nestao, obzirom da se, kako je i to uobičajeno kod prikupljanja pomoći, nije vodila evidencija o iznosima koji su darivani.

Napominjemo da je policijskoj službenici koja je teško stradala u prometnoj nesreći, te obitelji našeg kolege koji je u nesreći smrtno stradao, predana prikupljena novčana pomoć.'

Tijekom lipnja obavijestili smo vas o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Tar - Poreč, poginuo je jedan policajac, a policajka je teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila oko 6,45 kad je 24-godišnjak, vozeći se u BMW-u pulskih oznaka iz smjera Tara prema Poreču, udario u stražnji dio Fiata kojim je u istom smjeru vozila 43-godišnja policajka.

Automobil kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udarilo u stablo i zatim se potom se vratilo na kolnik, prevrnuvši se na krov. Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozljeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula.