MASAKR U ALABAMI

Nesuđena profesorica ubila troje ljudi

13.02.2010 u 12:13

Bionic
Reading

Tri su osobe ubijene, a najmanje tri su ranjene u pucnjavi do koje je u petak došlo u kompleksu Sveučilišta Alabama u Huntsvilleu, izvijestila je američka TV mreža CBS News u večernjem dnevniku

Glasnogovornik sveučilišta Ray Garner kazao je da je jedna ženska osoba uhićena, no nije želio otkriti njezin identitet, kao ni identitet žrtava.

Lokalna televizijska postaja WAFF-TV izvijestila je na svojoj web stranici, da je članica osoblja Sveučilišta Alabama ustrijelila i usmrtila troje kolega u zgradi prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Predstavnici vlasti kazali su za WAFF-TV da je ženska članica osoblja sveučilišta saznala na sastanku fakulteta biologije da neće dobiti profesorsko zvanje, nakon čege je izvukla pištolj i počela pucati po kolegama. Sve su tri žrtve članovi osoblja fakulteta.

'Misli i molitve svih su s obiteljima. Dekanat će biti obaviješten o tome što se dogodilo i učiniti sve što može kako bi podržao Sveučilište', rekao je rektor Finis St. John IV. u priopćenju.

Glasnogovornik bolnice u Huntsvilleu, Burr Ingram, kazao je da su hospitalizirane tri ranjene odobe od kojih su dvije u kritičnom, a jedna u stabilnom stanju.

Policija je osigurala zgradu u kojoj je izbila pucnjava i evakuirala studente.

U sveučilišnom kompleksu u Huntsvilleu ima oko 7.500 studenata. Kompleks je u petak zatvoren, a studenti su ohrabreni da odu kućama, objavljeno je na web stranici sveučilišta.