RAT MEĐU SRBIMA

Nestao 2,1 milijun kuna iz Srpskog vijeća

14.04.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac navodno je utajio 2,1 milijuna kuna koje je ta udruga dobila od države. Potpredsjednik SNV-a Nenad Vlahović ne isključuje podizanje prijave Uskoku i DORH-u protiv Pupovca

'Prihodi koje je SNV ostvario u 2008. ostvario nisu vjerodostojno prikazani. Od predsjednika Milorada Pupovca i zamjenika Saše Miloševića tražimo odgovor kamo su sredstva nestala. Kada saznamo gdje je novac skriven ili potrošen, podnijet ćemo kaznenu prijavu Uskoku i Državnom odvjetništvu', kazao je za Globus Nenad Vlahović. Pupovac nije htio objasniti manjak od 2,1 milijuna kuna.

Financijski izvještaj za 2008. podnio je Rade Dragojević koji je predstavljen kao predsjednik Nadzornog odbora. Vlahović kaže da Dragojević nije ni član, a još manje predsjednik NO-a. 'Dotični gospodin poltron je Milorada Pupovca', kaže Vlahović.

A brojke su jasne: u izvještaju stoji da je SNA u 2008. ostvario 5.730.434 kuna prihoda, a u izvještaju Vladina ureda za udruge stoji da je SNA-u dodijeljeno dva milijuna kuna više. Vlahović tvrdi da je novac trošen nenamjenski. Tvrdi da je Pupovac u dvije godine bez natječaja zaposlio 17 prijatelja u SNV-u.

'U Sanaderovo vrijeme, on je bio nedodirljiv. Koncentracija funkcija u Pupovčevim rukama stvorila mu je mogućnost da deseci njegovih poltrona materijalno ovise o njemu te kao slijepi poslušnici provode njegovu politiku. Od sebe je pokušao stvoriti kult nezamjenjivosti koji je do sada Srbima u Hrvatskoj malo ili gotovo ništa pomogao oko bitnih pitanja', zaključio je Vlahović.