KOD TROGIRA

Nestalog ribara traže helikopterom, avionom i brodicama

29.02.2012 u 12:26

Bionic
Reading

Ni nakon dva dana potrage nije pronađen nestali 77-godišnji ribar Marijan Golac koji je 23. veljače na petmetarskoj brodici isplovio iz Trogira u ribarenje, a u potragu se u utorak uključio i helikopter Obalne straže

Helikopterom je pretraženo područje iznad hridi Mulo ispod Primoštena, otok Svetac, rt Proizd na Korčuli, Omiš, Čiovo, no bez rezultata.

Šire područje oko otoka Drvenik Mali i Drvenik Veli, trogirsko te područje oko Visa, Biševa i otoka Sveca, kao i južnu i sjevernu stranu otoka Brača pretraživala su jučer plovila 'Sv. Jure' i 'Sv. Mihovil' pomorske policije Split i plovila 'Marjan' i Trogir' lučkih ispostava Milna i Trogir.

Potraga se nastavlja i u srijedu, a područje nestanka pretraživat će zrakoplov Obalne straže, plovilo pomorske policije i plovilo Lučke ispostave Trogir.

Iako je 77-godišnjak isplovio u petak, nestanak je prijavio njegov prijatelj tek u ponedjeljak, kada je počela potraga. Riječ je o iskusnom pomorcu pa njegovi bližnji prvih dana nisu bili zabrinuti što se nije vratio. Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture mole sve koji imaju podatke o ribaru koji je isplovio u crveno-bijeloj brodici 'Tijana' s kabinom da se jave Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na broj 195.