TRAGIČAN KRAJ POTRAGE

Nestali pravoslavni pop iz Garešnice pronađen mrtav?

01.11.2012 u 16:08

Bionic
Reading

Pop Nikola Radomirovića iz Garešnice pronađen je obješen u vlastitoj kući na tavanu, neslužbeno doznaje Vecernji.hr

Njegov nestanak policiji je 26. listopada prijavila njegova supruga Mirjana navodeći da ga je posljednji put vidjela 18. listopada. Naime, toga dana, kada se vratila s posla, nije ga zatekla u obiteljskoj kući. Idućih dana provjeravala je kod rodbine i prijatelja, no kako o njemu nitko ništa nije znao, na koncu je nestanak prijavila policiji. Nepoznato je zašto joj je za prijavu trebalo više od tjedan dana.

Nikola Radomirović svećenikom je postao tek prošle godine, jer je u mladosti napustio bogosloviju, oženio se i tada izabrao svjetovni život, no lani mu se ispunila dugogodišnja želja da ipak postane svećenik i tada je preuzeo parohiju u Trnovitičkom Popovcu, s obzirom na to da pravoslavne crkve u Garešnici nema.

Prema tvrdnjama nekih vjernika koji su željeli ostati anonimni, Radomirović je u posljednje vrijeme pokazivao veliko razočaranje. Mjesecima je živio bez crkvene plaće i jedina primanja bili su mu milodari vjernika. Prema istim izvorima ni odnos sa suprugom Mirjanom već dulje nije idiličan, no nitko u tome ne vidi razlog za nestanak. Radomirović je inače i član kluba liječenih alkoholičara, no u klub, doznajemo, više nije dolazio nakon što je postao svećenik. S nekim od članova kluba ostao je u kontaktu, no i oni su iznenađeni njegovim nestankom, piše Vecernji.hr