OTEŽANO PROMETOVANJE

Nesreća na A1 nakon čvora Gornja Ploča

25.06.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 nakon čvora Gornja Ploča u smjeru Zagreba vozi se otežano uz ograničenje brzine od 40 km/h, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK)ot

Pojačan je promet osobnih vozila na svim glavnim cestovnim pravcima, na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, na A2 Zagreb-Macelj i na A4 Zagreb-Goričan. Na naplati Lučko nema dužeg čekanja na ulaz.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su samo za osobna vozila. Ostali voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca.

Na Krčkom i Paškom mostu te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, danas je do 14 sati i u nedjelju (26. lipnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i Ličkoj magistrali (D1).

Ulaz osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Macelj (10 km), Goričan, Bregana i Kaštel. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu ja trejektna linija Sumartin-Makarska. Ostali trajekti plove redovito