koronavirus

Neslužbeno: U subotu u Hrvatskoj 15.416 novih slučajeva zaraze

29.01.2022 u 11:07

Bionic
Reading

Kako se neslužbeno doznaje, danas imamo ukupno 15.416 novih slučajeva, od toga 9904 na PCR testiranjima i 5512 na brzim antigenskim testovima

U tijeku je sastanak članova Nacionalnog stožera s epidemiolozima. Prema najavama, raspravljaju o skraćivanju razdoblja izolacije. O tom potezu Stožer razmišlja ponajprije zbog velikog broja zaposlenih koji su prisiljeni izostajati s posla zbog samoizolacije.

'Realno, oni koji su uveli, a već ima cijeli niz zemalja koje su skratile smaoizolaciju na pet dana su to prije svega učinili da ne bi ugrozili javne službe i funkcioniranje države, mi nismo u toj opasnosti, ali razmišljamo. Što se treba dogoditi da se to napravi? Treba se dogoditi dogovor,' rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Zbog COVID-a su ovaj mjesec 11.303 građana otvorila bolovanje, a u HZZO-u kažu - brojevi su i mnogo veći jer mnogi rade od kuće ili se koriste godišnjim odmorom i slobodnim danima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dodatna objašnjenja novih preporuka o izolaciji i samoizolaciji. Najnovije izmjene odnose se na djecu, zdravstvene i socijalne radnike te asimptomatske osobe i one s blažom kliničkom slikom.

  • +11
Testiranje na covid/koronavirus u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz