MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ:

'Nemojte gajiti iluzije, lako je moguće da Mamića ne osude'

03.07.2015 u 09:42

Bionic
Reading

USKOK-ova istraga nad braćom Mamić pokvarila je san Miroslavu Ćiri Blaževiću. 'Ja sam solidaran sa Zdravkom i jedva sam sinoć zaspao jer mi je žao da je došao u takvu situaciju. Ne vjerujem da je napravio takav previd. Takva se frka stvorila da malo tko može ostati ravnodušan. Ne vjerujem da su naši organi toliko nespretni da akrobacija ispadne smiješna kao s Bandićem', kazao je Blažević gostujući jutros u emisiji 'Novi dan' televizije N1

Upitan treba li se Mamić vratiti u Hrvatsku, Blažević podsjeća da Mamić tvrdi da ga nitko nije pozvao.

'Pa nije toliko blesav da se ne bi pojavio. Da su ga zvali, sigurno bi došao', kazao je Blažević za 'Novi dan'.

Nije htio komentirati (ne)opravdanost sumnji u transfere vrijedne 135 milijuna eura, rekavši da je 'nespretno i neodgovorno' da se upušta u nešto o čemu navodno nema pojma.

'Sve je to uredno, pa prošlo je deset godina. I više milijuna se tu okrenulo. Nema dvojbe da je to legalno jer tko bi neozbiljno baratao tolikim novcem. Mamić je sve posložio da to izgleda legalno. Ima vrhunske eksperte i oni ne bi to dozvolili.'

Ranije, Blažević je govorio da se nikada ne bi vratio u Dinamo i radio s Mamićem.

'Ja sam ga stvorio, ja sam njemu mladost učinio sretnom, a on je meni starost učinio nesretnom. Odbacio me i to je bio povod mog revolta. Solidaran sam s njim i divim mu se jer je napravio od Dinama vrhunski klub. On je uvrlo uspješan i neću biti licemjer', kazao je Blažević.

Prazne tribine objašnjava time što Mamić 'nije našao način da privoli najvažnije, a to je publika'.

'Mamić ima socijalnu osjetljivost, i to je razlog što sam suzdržan oko njega. Pomaže igračima i mnogi su našli utočište u Dinamu. Vrijeme će pokazati je li kriv.'

Komentirajući podatke Porezne uprave da je mjesečna plaća Zorana Mamića iznosila šest tisuća kuna, kaže da ne vjeruje u to jer su 'njegova primanja puno veća'.

Za odnose Mamića i Šukera okrivio je svoju bivšu prijateljicu Jadranku Kosor, 'jer je amenovala skupinu koja je smijenila Markovića i uzeli su svu vlast u ruke'.

'Previše se uplela politika i na nakaradan način su došli do vlasti. Bojim se da će Šuker imati problema.'

Činjenicu da Mamiću prijeti kazna do deset godina zatvora, ocjenjuje smiješnom i nevjerojatnom.

'Nemojte gajiti iluzije da će biti toliko kažnjen, lako bi se moglo dogoditi da uopće ne bude osuđen', zaključuje Blažević.