Mirka Jozić

'Nema sukoba interesa u poslovanju Grada Zagreba i zaštitarske tvrtke Bilić Erić'

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 15.02.2020 11:22
  • Objavljeno 15.02.2020 u 11:22
Milan bandić i Mirka Jozić

Milan bandić i Mirka Jozić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ured za javnu nabavu i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić u subotu su priopćili kako ne postoji sukob interesa u poslovanju zaštitarske tvrtke Bilić Erić s Gradom Zagrebom

U zajedničkom priopćenju stoji da Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, čija je Jozić pročelnica, nema u svojoj nadležnosti zaštitarske usluge te da ne postoji sukob interesa.

Iz Ureda za javnu nabavu pročelnice Danijele Habijanec istaknuli su i da pročelnici gradskih ureda, zavoda i službi nisu čelnici tijela niti članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu niti su na bilo koji način uključeni u postupke javne nabave iz nadležnosti drugih gradskih ureda. Stoga ne postoji sukob interesa u smislu odredbi Zakona o javnoj nabavi, stoji u priopćenju i dodaje se da se na pročelnike ne primjenjuje niti odredba o sukobu interesa povezanih osoba iz tog zakona.

Na taj su način reagirali na tvrdnje predsjednika Kluba nezavisnih zastupnika Renata Peteka koji je u petak rekao da se povećava suradnja Grada Zagreba i odabranih privatnih zaštitarskih tvrtki koje čuvaju gradske objekte, a istodobno se smanjuje opseg posla i zaposlenika Unutarnje čuvarske službe Grada. Kazao je da je Matija Jozić, suprug pročelnice za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliš, suvlasnik i upravitelj jedne od privatnih zaštitarskih tvrtki Bilić-Erić, koja ima ugovor s Gradom. Spornim vidi i što je tvrtka Bilić-Erić nositelj posla zaštite osoba i imovine unutar zajednice ponuditelja u koju su uključene i tvrtke Sokol, V Grupa i Sigurnost. Ne može reći da je kroz javnu nabavu pročelnica Jozić direktno pogodovala da baš određeni posao dobije suprugova tvrtka, no, ističe, načinom na koji je pripremljen javni poziv direktno se upućivalo da na njemu mogu pobijediti samo udružene zaštitarske tvrtke, gdje najveći udio s gotovo 1000 zaposlenika unutar tog segmenta ima upravo tvrtka Bilić-Erić.

Pročelnica Mirka Jozić ocijenila je klevetama prozivke o sukobu interesa.

"Odgovorno tvrdim kako sukoba interesa nema. Vjerujem da su toga svjesni i oni koji me posljednjih dana često prozivaju, pozivajući se na moral dok vrijeđaju, nazivaju pogrdnim imenima, lažu, kleveću, sude i presuđuju bez dokaza i bez suda. Uvjerena sam kako bi se rado hvalili mišljenjem Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa  kada bi postojale bilo kakve nepravilnosti, ali nemaju čime jer sukob ne postoji", rekla je Jozić.

Ustvrdila je i da resor koji vodi nema nikakve veze sa zaštitarskim uslugama koje je tvrtka Bilić Erić obavljala i prije nego što je stupila na današnju funkciju.

"Pročelnica sam Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. Bavim se  poslovima poticanja poduzetništva i turizma, razvojem start-up scene, energetikom i energetskom učinkovitošću, zaštitom okoliša, smanjenjem nezaposlenosti. Svoj posao obavljam profesionalno i odgovorno ne dovodeći ga u nikakve sukobe. Što se tiče gospodina Renata Peteka i njegovih učestalih pokušaja diskreditacije, ponižavanja, omalovažavanja te narušavanja mojeg ugleda i časti, gospodin Petek imat će priliku govoriti pred sudom", istaknula je u priopćenju pročelnica Mirka Jozić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!