NESUĐENI POTPREDSJEDNIK HDZ-A

'Nema poraženih, svi idu pobjedniku'

21.05.2012 u 21:52

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader nije izabran za zamjenika predsjednika HDZ-a, s dvadesetak glasova viška pobijedio ga je Drago Prgomet, no tvrdi da je daleko od nezadovoljnog: osim što je pobijedio njegov kandidat Tomislav Karamarko, Sanader će i dalje sjediti u Nacionalnom vijeću i Središnjem odboru stranke, a po regionalnom ključu očekuje se da će dobiti mjesto i u Predsjedništvu

Gotovo sigurno bi postao i potpredsjednik stranke da mu dio delegata iz vlastite županije nije okrenuo leđa i priklonio se Milanu Kujundžiću.

'Ništa im ne mogu zamjeriti, kao županija nismo se službeno priklonili nijednom kandidatu i potpuno mi je razumljivo da je dio delegata iz Imotske krajine glasovao za drugog kandidata', kazao nam je Sanader.

Prema njegovoj procjeni, od dvjestotinjak izaslanika iz Splitsko-dalmatinske županije njih pedesetak priklonilo se Kujundžićevoj frakciji.

Priupitali smo Sanadera kakav razvoj događaja očekuje u HDZ-u i kakvu budućnost predviđa poraženima pa dobili zanimljiv odgovor:

'Poraženi? Nema poraženih, kako to mislite? Pa po toj logici i ja bih trebao biti među poraženima... Ne, bitno je da je demokracija pobijedila, a poslije izbora svi idu pobjedniku! Sjetite se kako je bilo u SDP-u, a sada su svi uz Milanovića', mudro će Sanader