VOZAČ LIBURNIJE ZA KOLINDU

'Neka svog kandidata propagira doma, a ne na gradskom busu'

09.01.2015 u 11:35

Bionic
Reading

Zadarski SDP optužio je lokalni HDZ da propagira svoju predsjedničku kandidatkinju na autobusima javnog gradskog prijevoznika Liburnije. Na internetskim stranicama objavili su fotografiju autobusa gradskog prijevoznika Liburnije, na čijem je zadnjem staklu izvješen promidžbeni plakat Kolinde Grabar Kitarović, a koju im je navodno poslao 'revoltirani sugrađanin'

Vidjevši fotografiju, mnogi su se zapitali radi li se o zlouporabi javnih resursa u stranačke svrhe, pa smo i sami potražili odgovor u Upravi Liburnije.

Prema riječima direktora gradske tvrtke Liburnija d.o.o. Edvina Šimunova, radi se o grubom kršenju radne obveze dotičnog vozača autobusa. 'Neka svog kandidata propagira doma, a ne na gradskom autobusu', kazao nam je između ostalog direktor Liburnije.

'Kao i pred svake izbore, upućujemo okružnicu kojom opominjemo vozače. Svjesni smo i naš je pravilnik sasvim jasan o onome što se smije i što ne. U ovom slučaju uputit ćemo prijavu protiv vozača jer se radi o povredi radne obveze', pojasnio je direktor Šimonov.

Na pitanje radi li se o pojedinačnom ili ima još takvih slučajeva, direktor Šimonov veli: 'Možda ima još koji primjer, no to u ovom trenutku ne znamo. Velika smo tvrtka, imamo 80 autobusa i 130 vozača pa je moguće da je to učinio još netko od vozača. Pravila su jasna i ako sve ostane na dva vozača, rekao bih da su to pojedinačni slučajevi.'

Inače, kako piše Slobodna Dalmacija, zadarski SDP već je prozivao HDZ da je u kampanji koristio gradske autobuse Liburnije za dovođenje simpatizera na predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović.