SELJAČKI SAVEZ TRAŽI

'Neka se PDV smanji i poljoprivredi'

  • Autor: tportal.hr/VLM
  • Zadnja izmjena 05.01.2012 13:53
  • Objavljeno 05.01.2012 u 13:53
Mijo Latin

Mijo Latin

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

'Seljaci nisu lopovi i ne kradu od države potpore kako se to ovih dana povlači priča po medijima u koju se nažalost upleo i novi ministar poljoprivrede, pa mu želimo poručiti da lopove traži u pogrešnom dvorištu', kazao je Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza, obraćajući se novinarima nakon sastanka Upravnog odbora HSS-a u Bjelovaru na kojem se raspravljalo o aktualnom stanju u poljoprivredi

Ističući da bi se isplata potpora za prošlu godinu morala dogoditi najkasnije do 30. ožujka i početka proljetne sjetve, Latin je podsjetio da seljaci nisu dobili potporu ni za jesensku sjetvu 2010. godine, kao ni za mljekarstvo još od kolovoza ove godine.

'Pozivamo poljoprivrednu inspekciju da izvrši kontrolu i sve one koji su krali na potporama stavi na web stranicu Ministarstva, a ne da po novinama čitamo kako je čak 50 posto potpora lažno', poručio je Latin, dodajući da seljaci od novog ministra očekuju da se aktivno uključi u raspravu o poreznoj politici.

'Vidimo da se ministar turizma zalaže da se PDV u turizmu smanji na deset posto te očekujemo isto i od našeg ministra da se založi da se i nama smanji PDV kako na naše ulazne troškove tako i na naše konačne proizvode', kazao je Latin, dodajući da će se time podići konkurentnost poljoprivredne proizvodnje.

Seljaci od ministra nadalje očekuju da konačno obznani kolik će biti proračun za poljoprivredu za ovu godinu te da nađe vremena i primi ih na radni sastanak kao partnere u rješavanju problema. U seljačkom savezu smatraju i da su mjere Uprave za veterinarstvo vezane za enzootsku leukozu donijete ishitreno te da će njihovom primjenom stočari pretrpjeti velike štete.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi