APEL SDSS-A

Neka policija otkrije provalnike u pravoslavne crkve

24.03.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević zabrinut je zbog devet provala u proteklih manje od mjesec dana u pravoslavne crkve zbog čega je apelirao na policiju da pojača napore u otkrivanju počinitelja

'Osuđujem te provale i izražavam zabrinutost jer imamo manje u mjesec dana devet provala koje zapravo nisu provale radi stjecanja materijalne koristi', rekao je Milošević u Hrvatskom saboru i pobrojao kako je unatrag mjesec dana provaljeno u crkve u Kričkama, Velušiću, Baljcima, Štikovu, Miočiću, Kanjanima, Vrbniku, piše Hina.

'Osobno sam s njegovim preosveštenstvom episkopom dalmatinskim gospodinom Fotijom obišao neke crkve koje su provaljene, materijalna šteta je neznatna, provaljena su samo vrata, nije ukradeno ništa', rekao je SDSS-ov zastupnik tumačeći kako se iz toga vidi da se ne radi o provalama radi materijalne koristi.

'Čin vrijeđanja časti i dostojanstva'

'Ovo je čin vrijeđanja časti i dostojanstva pravoslavnih vjernika koji izazivaju strah i zabrinutost ljudi u tom kraju', ocijenio je i izrazio uvjerenje da policija poduzima sve što može.

Ipak, apelira na ministra Orepića i na policiju, konkretno Policijsku upravu Šibensko-kninsku da pojača svoje napore otkrivanju počinitelja tih nedjela.