OBITELJ ANTONIJE BILIĆ

'Nećemo doći na suđenje Paravinji ako ono bude javno'

22.02.2012 u 15:01

Bionic
Reading

Antonija Bilić danas puni 18 godina. Kako njezino tijelo nije pronađeno, nitko sa stopostotnom sigurnošću ne može reći da danas nije postala punoljetna, ali ipak je za 1. ožujka najavljen početak suđenja Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubojstvo mlade Drnišanke. Njezina obitelj za šibenski Novi tjednik kaže da neće prisustvovati suđenju ako ono bude otvoreno za javnost

Suđenje Draganu Paravinji počinje 1. ožujka na Županijskom sudu u Šibeniku. Na dan kada bi Antonija Bilić trebala napuniti 18 godina, novinarka šibenskog Novog tjednika razgovarala je s njezinom sestrom Anom, koja je bila na putu za Drniš

'Što da vam kažem, a da zvuči iti malo utješno za mene i familiju? Nikakvo suđenje, ništa neće nas utješiti dok god hrvatska policija ne pronađe tijelo moje sestre', tiho je kazala Ana.

S kakvom se boli prisjećaju Antonijinog rođendana, njezine su sestre dočarale na društvenoj mreži Facebook:

'Danas bih mogla napisati najtužnije stihove...danas bi ti bilo 18 godina. Anđele moj... Sunce moje...', pišu sestre. Riječi potpore sa svih strana stižu obitelji Bilić, međutim ništa ih ne može umiriti i uvjeriti da su mnoge stvari u procesu nestanka njihove sestre šlampavo odrađene.

'Praksa hrvatskog sudstva je da nisu profesionalni. Ovim putem se zahvaljujem Ministarstvu pravde BiH što su u određenom, podnošljivom periodu odradili svoj posao', rekla je Ana misleći pritom na činjenicu što se na drugo izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj čekalo više nego što je bilo potrebno. Naime, bosanskohercegovačke vlasti dozvolile su izručenje, a Paravinja je u šibenski zatvor prebačen tek mjesec i pol dana nakon toga.

Obitelj Antonije Bilić svjesna je kako će im se rane nanovo otvoriti već početkom ožujka za kada je najavljeno prvo ročište u suđenju Paravinji. Spominje se kako će suđenje biti otvoreno za javnost, najavljeno je da će to zatražiti obrana Dragana Paravinje, no Antonijina sestra tome se oštro protivi.

'Ukoliko suđenje bude otvoreno za javnost, mi se nećemo pojavljivati u sudnici jer mislimo da se velik broj novinskih kuća obogatio na tuzi i tragediji naše obitelji. Tražimo bar minimum poštovanja prema tragediji koja nam se dogodila', zaključuje Ana za Novi tjednik.