PRIJETNJE BIH STRANKAMA

'Neće vas spasiti nikakvi tjelohranitelji'

26.07.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Osoba koja se predstavila kao Adnan uputila je u srijedu prijeteću elektroničku poštu HDZ-u BiH, SDP-u BiH i Savezu za bolju budućnost tvrdeći u poruci da su njezini čelnici na meti za likvidaciju, a kao razlog naveo je da se dijaspora protivi 'podjeli Bosne', objavili su u četvrtak mediji u BiH dodajući da je prijetnja prijavljena agencijama za sigurnost

E-mail poruka naslovljena je sa 'šovinisti, fašisti, kleronacionalisti' i obiluje prijetnjama, vulgarnim, primitivnim psovkama i optužbama. Ispisana je latiničnim pismom, u nedefiniranoj pravopisnoj verziji i s adrese koja bi mogla sugerirati da se pošiljatelj nalazi u Njemačkoj.

'Vi ste gori 1000 puta nego Dodik, u njemu znamo da imamo neprijatelja. Imamo vas svaki dan u vidokrugu i na nišanu. Nikakvi vas tjelohranitelji neće spasiti jer nikad nećete znati otkuda udaramo. Bosnu nije nikad nitko podijelio pa nećete ni vi i ako mislite da ćete živjeti u miru bolje vam je da se danas živi zakopate', navodi se u prijetećoj e-mail poruci.

Na navodi se naziv eventualne organizacije koja upućuje prijetnje, no precizira se da će napadi biti izvedeni u sljedeća dva mjeseca.

Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota potvrdio je da je e-mail s prijetećim sadržajem stigao u središnjicu stranke.

'Mi smo sadržaj ovoga e-maila proslijedili javnosti i upoznali nadležne. Iskreno, ne očekujemo konkretne rezultate i da će se pronaći počinitelji osim što će vjerojatno sve rezultirati ‘istragom’. Očito je da se specijalni rat, koji se vodi od medija i pojedinih političkih stranaka, posljednjih dana 'prelio' i na ovaj način djelovanja, zastrašivanja stranaka i prijetnje osobnoj sigurnosti', rekao je Relota.

Iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH istaknuli su da shvaćaju ozbiljno anonimne prijetnje iz dijaspore. 'Sve to je dio prljave propagandne taktike SDA pred predstojeće lokalne izbore i paraobavještajnih odbora', priopćili su iz SBB-a BiH.