PROSVJED ZA HAŠKOG TUŽITELJA

Neće svi dočekati Brammertza s crvenim tepihom

04.05.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Transparenti 'Brammertz – egzekutor' dočekat će glavnog haškog tužitelja u srijedu u Zagrebu. Inicijativa Stop progonu hrvatskih branitelja prosvjedom će u 16 sati pokazati Brammertzu da je u Hrvatskoj persona non grata, kako kaže predsjednik inicijative Zvonimir Trusić

Naime, dvadesetak je prosvjednika već iza devet sati na Cvjetnom trgu razvuklo transparente 'Brammertz – egzekutor' te 'Mesić, Pusić, Sanader, Kosor, Josipović – izdajnici'. Trusić kaže da je skup prijavljen policiji te da će straža na Cvjetnom trgu ostati do 16 sati.

Prosvjednici će tada s transparentima krenuti prema Markovom trgu iz pravca Donjeg grada, a 'doček' Brammertzu priredit će i na Ilirskom trgu, tj. na sjevernom prilazu Gornjem gradu.

'Mi ćemo mu na jasan način uputiti poruku da nije dobrodošao u Hrvatsku', rekao je Trusić. Tvrdi da je Brammertz svojim dosadašnjim djelovanjem pokazao da radi suprotno interesima hrvatskog naroda i države.

Organizatori poručuju da im nije namjera spriječiti susret glavnog tužitelja i premijerke Jadranke Kosor u 17 sati, već da Brammertzu žele dati do znanja da ga ne čekaju svi s crvenim tepihom kao što će to biti slučaj danas u Banskim dvorima.