KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

'Ne znam tko me uopće ubacuje u predsjedničke ankete'

08.04.2014 u 12:15

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović, na povratku iz Gruzije u izjavi za tportal ističe da je i dalje je čvrsta u stavu da ne želi biti kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima iako prema posljednjim anketama bilježi vrlo visok rejting

'Za mene se ništa nije promijenilo. Upravo sam se vratila iz Gruzije i radim svoj posao te nisam upoznata s rezultatima anketa', izjavila je Kolinda Grabar Kitarović, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, za tportal.hr. Pojasnila je da zbog količine posla kojim je zaokupljena u NATO-u uopće ne stigne razmišljati o ponudama iz Hrvatske.

U redovnoj mjesečnoj anketi agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, koje je provedeno u prva tri dana u travnju za HRT o preferencijama kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, na drugom mjestu je Kolinda Grabar Kitarović s 27,2 posto. Uvjerljivo prvi je još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović, ali izbori su još daleko.

Anketama je zadovoljan i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te je u ponedjeljak komentirajući ih kazao da Grabar Kitarović 'već ima visok rejting a da nije rekla ni A'. Ipak, sudeći prema izjavama Grabar Kitarović, kontakata s HDZ-om nije bilo. Ona je iznenađena time što je se uopće uvrštava u ankete kojima se ispituje popularnost predsjedničkih kandidata.

'Ne znam tko me uopće ubacuje u predsjedničke ankete', kratko nam je kazala. Na pitanje postoji li mogućnost da se predomisli, Grabar Kitarović kaže da će, ako bilo što izjavi u tom kontekstu, naslovnice sutra vrištati.

'Nemam što reći. HDZ će na vrijeme objaviti svog predsjedničkog kandidata', kazala je Grabar Kitarović. Podsjetimo, ona je ranije odbacila mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima jer želi nastaviti svoju kandidaturu u NATO-u i možda bi radije nastavila međunarodnu karijeru, moguće na mjestu generalne tajnice UN-a. Upoznata je s time da bi sljedeći glavni tajnik UN-a trebao doći iz regije istočne Europe. 'Koliko znam, o toj nominaciji odlučuje država', odgovorila je ne rekavši 'ne'. Teške su životne odluke pred Kolindom Grabar Kitarović.