VALTER FLEGO:

Ne znam što se Kajinu dogodilo da je pristao da se Istrom upravlja iz Zagreba

23.12.2012 u 12:37

Bionic
Reading

IDS-ov kandidat za istarskog župana na predstojećim lokalnim izborima Valter Flego na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je Istra na prekretnici te da će on kao župan, kad bude trebalo odlučiti hoće li se Istra uklopiti u prosječnost ili želi drugačiji put, odabrati put iskoraka i kreiranja novih ideja, istarski put u Europskoj uniji

"Ne zanima me prosječnost jer znam da zajedno možemo realizirati onaj drugi put, put napretka i kreiranja novih ideja," istaknuo je Flego dodavši kako je upravo njegov tim jamstvo za put napretka odnosno za istarsku put u Europskoj uniji. Na idućim će lokalnim izborima ključno pitanje biti upravo povjerenje, odnosno može li se kandidatu vjerovati na temelju praznih priča ili dosadašnjih djela, kazao je.

Izrazivši zadovoljstvo što je za kandidata za župana u stranci izabran na najdemokratskiji način po principu "jedan čovjek, jedan glas", Flego je kazao kako županija treba biti inicijator i glavni koordinator projekata te kako u treba odrediti prioritete u svim sferama, od gospodarstva i industrije do turizma i kulture.

"Istra ne smije biti poligon za politiziranje. Gospodarska kriza je naša glavna opozicija i zato ću poduprijeti svakog investitora, poglavito u privatnom sektoru," poručio je Valter Flego dodavši kako je ulazak Hrvatske u EU prilika koja se ne smije propustiti.

Odgovarajući na pitanje novinara smeta li mu što je bio jedini kandidat za župana u IDS-u, Flego je istaknuo kako je siguran da bi rezultat bio isti i da je imao protukandidata.

"To ne govori o meni, već o ostalima koji se nisu prijavili i nisu imali hrabrosti izaći pred svoje sugrađane," kazao je Flego.

Politička borba između različitih koncepcija i programa je jedno, a ono što nudi Damir Kajin nešto sasvim drugo, odao je. "Ne znam što se Kajinu dogodilo da je odustao od ideje regionalizma i da je pristao na to da se Istrom želi upravljati iz Zagreba," naglasio je Flego, koji nije želio komentirati Kajinovu najavu o osnivanju sveistarske koalicije jer, kako je rekao, "on će raditi na svojim projektima, idejama i ne želi biti komentator nego kreator".

"Na izborima ćemo očito imati dva puta. Ja ću pratiti put snažnog regionalnog identiteta i zajedništva dok ovaj drugi put nudi prazne priče i o njemu ne želim govoriti," zaključio je IDS-ov kandidat za istarskog župana, buzetski gradonačelnik Valter Flego.