ČAČIĆ O RASPUŠTANJU SABORA

'Ne vjerujem u prijevremene izbore, to ne odgovara HNS-u'

07.02.2015 u 20:10

Bionic
Reading

Predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić u Đakovu je, na osnivačkoj skupštini đakovačke podružnice stranke, izjavio kako ne vjeruje da će doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer da to ne odgovara HNS-u, njegovoj bivšoj stranci. Naime, sve su glasnije spominje kako bi SDP zašao prije ljeta na izbore, a za raspuštanje Sabora potrebne su mu ruke HNS-a

"Rejting HNS-a u sadašnjem je trenutku vrlo loš i nikako im ne odgovara da sada, kada ne prelaze izborni prag, idu izbornu utrku", poručio je Čačić.

Istaknuo je kako reformisti na izbore izlaze samostalno, ali da su nakon izbora spremmni na koaliranje, te da se vidi u idućoj vlasti.

Osvrčući se na gospodarsku situaciju u kontekstu najava o rastu BDP-a, Čačić je rekao kako ne očekuje neke bitne odluke i pomake u gospodarskom smislu. Za Vladu Zorana Milanovića kazao je kako nije učinila ništa značajno, osim u prvo vrijeme dok je on bio njen prvi potpredsjednik.

"Iako podržavam mjeru poput otpisa duga najsiromašnijim gađanima i iako je to popularna mjera, ona nije suštinska. Trebalo je djelovati puno ranije, sada se djeluje jer je predizborna godina zbog čega nije vrijeme za nepopularne poteze koje je trebalo provesti puno ranije", ustvrdio je.

Na novinarski upit o odlučnome 'ne' Vesne Pusić, aktualne prve potpredsjednice Vlade i predsjednice HNS-a, kada je riječ o koaliranju s reformistima, Čačić je odgovorio: "Za tango je ipak potrebno dvoje".