ČOBANKOVIĆ NE POPUŠTA

'Ne pretjerujte, znam koliko ima traktora!'

čobanković

čobanković

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković i danas je ponovio da je ponuda seljacima maksimum svih mogućnosti koje država može ponuditi, te rekao da se ne preuveličava s brojem prosvjednika

Ministar poljoprivrede u poslijepodnevnim satima, kao glavni pregovarač u ime vlade, objasnio je njihov stav: 'I nakon jutrošnjeg analiziranja situacije i mogućnosti da se udovolji poljoprivrednicijma, vlada je zaključila jednako: sve drugo značilo bi neizvjesnost i vodilo u bankrot. Odgovorni smo i ne možemo lažnim obećanjima primiriti prosvjednike', rekao je ministar Čobanković.

Čobanković je na konferenciji demantirao informacije da premijerka Kosor ide k prosvjednicima, jer to, kaže, nitko nije ni obećao. Naveo je da je puno dezinformacija i opovrgnuo da bi oslobađanje od plaćanja zakupa išlo u korist velikih gospodarstava. 'Ona uzimaju dugoročni zakup, a ovo se odnosi samo na mala gospodarstva poljopirvrednih proizvođača.'

Kaže da ga iz Ureda predsjednika Ive Josipovića nitko nije kontaktirao, ali da ga je iznenadilo prisustvo čovjeka kojeg je predsjednik imenovao savjetnikom. 'Mlinarić može predsjednika informirati kakav je sustav i nadzor poljoprivrednih poticaja, na njegovom se slučaju to najbolje može vidjeti jer osobno se uvjerio da se zloporabe s poticajima kontroliraju i sankcioniraju, živi je primjer za to', poručio je Čobanković i naveo da ima informacija da je Mlinarić organizirao susret predsjednika sa seljačkim udrugama.

'Po meni, to nije normalno, u svjetlu Mlinarićeva slučaja', kazao je Čobanković. 'Prebijanje duga s državom treba proučiti Ministarstvo financija.' Dodao je da se prenapuhuje broj prosvjednika te da on u svakom trenutku zna točnu situaciju. Da to potkrijepi, naveo je da je jutros u 8 sati prosvjedovalo 615 ljudi i 1300 traktora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi