SDP - OVCI U VUKOVARU

'Ne podržavamo smanjenje mirovina'

20.07.2009 u 16:45

Bionic
Reading

SDP ne može podržati najavu Vlade o smanjivanju mirovina, osim kad je riječ o povlaštenima, rekao je u Vukovaru predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je optužio Vladu da izradi rebalansa proračuna prilazi "stihijski" i, kako je rekao, bez jasne vizije konačnog cilja koji se želi postići

U Vukovaru su se na poziv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) na sastanku održanom pod geslom "Solidarnost za Vukovar" okupili župani i gradonačelnici županija i gradova u kojima je na vlasti SDP, te predsjednik stranke Zoran Milanović i SDP-ov kandidat za predsjednika Republike Ivo Josipović

Milanović je na konferenciji za novinare nakon sastanka također kazao kako je država ta koja mora pomoći Vukovaru i razriješiti probleme u njegovom razvoju, a ne županije i gradovi.

Sudionici sastanka, među kojima su bili i župan krapinsko-zagorski Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Šibenika Ante Županov, Čakovca Branko Šalamon, Koprivnice Zvonimir Mršić, Rijeke Vojko Obersnel i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić,prošetali su vukovarskim gradskim središtem te posjetili Spomen domOvačara i mjesto masovne grobnice na Ovčari.

Po njegovim riječima, da bi se pokazalo koliko je bilo neodgovornosti u dosadašnjem vođenju razvoja Vukovara, dovoljan je primjer Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara kojem su sredstva zadnjim rebalansom državnog proračuna smanjena s 40 na 30 milijuna kuna.

"Nakon što sam pisao predsjednici Vlade, a to smo zatražili i u Saboru, dobili smo odgovor kako će pri idućem rebalansu ta sredstva biti vraćena Fondu", kazao je dodajući kako je riječ o "pristojnom potezu Vlade" ali i pokazatelju s koliko se stihije pišu rebalansi državnog proračuna.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ustvrdio je kako Vukovar željenu dinamiku razvoja ne može i nije u stanju dostići ukoliko se osloni samo na sredstva vlastitog proračuna. Prema njegovim riječima, gradske vlasti Vukovara dobile su podršku SDP-ovih župana i gradonačelnika te se očekuje da svatko od sudionika sastanka da svoj doprinos nastojanjima da se potaknu projekti gospodarskog oporavka Vukovara.

"Nismo razgovarali o financijskim sredstvima i obvezama jer smo legalisti i sve odluke moramo prvo 'provesti' kroz županijske i gradske proračune te skupštine i gradske vijeća, ali smo spremni, svatko od nas, preuzeti dio odgovornosti za boljitak Vukovara", rekao je međimurski župan Ivan Perhoč.