slobodno vrijeme

Ne možete ni zamisliti koji je hobi Borisa Johnsona, vjerojatno budućeg britanskog premijera

27.06.2019 u 11:43

Bionic
Reading

David Cameron opuštao se igranjem tenisa, Theresa May kuhanjem, a favorit za novog premijera Velike Britanije slobodno vrijeme provodi slikajući autobuse na starim drvenim kutijama

"Izrađujem makete autobusa... Ne, ne, zapravo ne radim ja makete. Tražim stare drvene kutije, vidite... pa ih obojim", otkrio je 55-godišnji Johnson, bivši gradonačelnik Londona koji bi prema anketama trebao na unutarstranačkim izborima biti izabran za čelnika konzervativne stranke.

To su "stare drvene kutije (...) u koje su se vjerojatno pakirale butelje vina, prema tome one imaju odjeljke, a ja ih preinačim u autobus i unutra stavim putnike", objasnio je za Talkradio odgovarjaući na pitanje koja mu je omiljena razonoda.

"Oslikavam putnike koji vrijeme provode u divnom autobusu, s niskom emisijom ugljičnog dioksida, smanjenom emisijom nitratnog oksida, smanjuje se onečišćenje", tumačio je Johnson novinarki.

Njegov je odgovor zapanjio Britance.

  • +18
Boris Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

"Zbilja neobično. Ptaju Borisa Johnsona, vjerojatno budućeg premijera Velike Britanije, što voli raditi u slobodno vrijeme da se opusti. To je bizarno do bola", napisao je Brian Klaas, profesor političkih znanosti na Sveučilištu UCL.

Engleski pisac Simon Blackwell bio je izravniji napisavši da doslovce svaka 'stara kanta' može postati premijer.

Neki su se zapitali koliko ima istine u tome što Johnson priča, a drugi ga uzeli u obranu. Nimko Ali, aktivistica za ženska prava i prijateljica partnerice Borisa Johnsona objasnila je za Channel4 "da je vidjela o čemu Boris priča" jer on doista voli autobuse, oni su simbol britanske prijestolnice kojoj je osam godina bio gradonačelnik.

U kampanji za referendum 2016., Johnson je obilazio Veliku Britaniju lobirajući za Brexit na kojem je bila ispisana kontroverzna poruka "Šaljemo 350 milijuna funti svakog tjedna u EU, financirajmo radije naš sustav nacionalne zdravstvene skrbi".