SNIJEG OPET PRAVI PROBLEME

Ne krećite na put bez zimske opreme

23.02.2013 u 19:48

Bionic
Reading

Gust snijeg ponovno pada u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. Osim snježnog pokrivača, probleme u prometu diljem zemlje stvaraju kiša i olujna bura. Irvin Filipović iz HAK-a savjetuje vozačima da ne kreću na put bez zimske opreme

'Na pojednim cestama u Gorskom Kotaru, Primorju, dijelu Like, Istre i središnje Hrvatske se zbog snijega vozi otežano. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri, vlažni i skliski. Upozoravamo vozače da je zbog niskih temperatura noćas moguća i poledica', upozoravaju iz HAK-a.

Na autocesti Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva, na snazi su zimski uvijeti. Zabranjuje se promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Istodobno, zbog olujnih udara vjetra, između Kikovice i Delnica, smiju voziti samo osobna vozila.

'Pod zimskom opremom za vozila do 3,5 tone preporučamo sve četiri zimske gume, no slovo zakona dopušta i sve četiri ljetne gume, uz minimalnu dubinu utora četiri milimetra. No, onda morate imati lance u pripremi za montažu na pogonske kotače', podsjećaju iz Hrvatskog autokluba.