MEĐIMURSKI ŽUPAN APELIRA

'Ne iskapčajte struju i plin Međimurcima!'

10.02.2012 u 14:23

Bionic
Reading

Zbog niskih temperatura koje se bilježe i na sjeveru Hrvatske, župan Međimurske županije Ivan Perhoč uputio je direktorima javnih poduzeća poziv da ne iskopčavaju korisnike zbog dugovanja

'S obzirom na velike hladnoće koje posljednjih dana vladaju u Međimurskoj županiji, kao i u praktički cijeloj Europi, pozivam direktore javnih poduzeća, posebice onih koji građanima isporučuju struju i plin, da ovih dana privremeno prekinu akcije iskapčanja neredovitih platiša i dužnika', stoji u javnom apelu župana Perhoča.

Međimurski župan smatra da bi iskapčanje dužnika u ove hladne dane, bez obzira na opravdanost, moglo izazvati teške probleme.

'To, naravno, ne znači da bi dugove koje građani imaju trebalo otpisati, no u desetak dana prolongiranja iskapčanja, njihov dug neće se značajnije povećati. A čim vremenski uvjeti do dopuste, tvrtke mogu nastaviti s uobičajenom procedurom', napominje u Međimurskoj županiji te skreću pozornost građanima da se racionalno ponašaju s energijom, kako se, ako hladnoća potraje, ne bi dogodile redukcije.

Prije nekoliko dana iz šibenskog Stožera zaštite i spašavanja odaslali su molbu HEP-u da dok traju ekstremne hladnoće privremeno ne isključujte struju neplatišama, odnosno da se isključene ponovno uključi.