PORUKA S OLTARA

Ne cijepite se protiv gripe jer ćete biti mikročipirani!

12.11.2009 u 18:15

Bionic
Reading

Propovijed fra Miroslava Bustruca održana na blagdan Sv. Martina u župi Sv. Martina u Pridrazi izazvala je niz kontroverzi. Donedavni franjevački pučki misionar i vrlo popularan propovjednik poručio je vjernicima da se ne cijepe protiv svinjske gripe jer će biti – mikročipirani!

- Postoji masovni plan za uništenje čovječanstva, a dijelovi tog plana su različite epidemije i zaraze. Samo cjepivo protiv svinjske gripe, koja sada izaziva masovnu histeriju, u sebi ima mikročip kojim nas se želi kontrolirati - kazao je, navodno, fra Miroslav Bustruc koji je na misnom slavlju gostovao kod kolege i prijatelja don Jure Zubovića, župnika Pridrage, piše Jutarnji list

Nisu recepti nego naputci

Fra Miroslav Bustruc, koji još uvijek boravi u Karinu i kolegama izfranjevačkog samostana pomaže u branju maslina, potvrdio nam je da jena propovijedi u Pridrazi kazao kako se u cjepivu za svinjsku gripumože naći i mikročip.

-Ono što je kazano u toj propovjedi nisu recepti nego naputci zaosobno promišljanje kroz savjetovanje sa kompetentnim osobama i natemelju susreta Boga kroz molitvu. Odgovornost za osobno postupanjenitko ne može prebaciti na drugoga niti poticati da se nešto napravi –rekao nam je fra Miroslav koji je rasprave i nedoumice oko cjepivaprotiv svinjske gripe i općenito histerije izazvane tom epidemijomčitao više internetskih rasprava. O tome je raspravljala austrijskajavnost, a fra Miroslav navodi da se o tome govorilo i u TV emisijiOtvoreno proteklog srpnja.

- Stav iznesen u propovijedi moj je osobni stav, a ne stav crkve - zaključio je Bustruc.

Dan poslije fra Bustruc je otišao iz Privlake, a don Jure Zubović je novinare uputio na splitsko-makarskog i zadarskog nadbiskupa jer on bez dozvole ne može davati komentare.

Bio je upoznat s činjenicom da su riječi s propovijedi dospjele u medije, ali se požalio kako su izvađene iz konteksta i tendenciozno prenesene.

- Ono što je fra Miroslav kazao bilo je rečeno na propovijedi i upućeno je vjernicima, a ne svim građanima. Svećenik je tu da brani načela Crkve, a zbog izrečenih činjenica o cjepivu, neki su ljudi već zatvoreni.

Puno više će se znati za dva-tri tjedna kada će se Sveta stolica obratiti svjetskim državnicima - rekao nam je don Jure Zubović koji je time potvrdio da se slaže s onim dijelom propovijedi koji se odnosi na opasnosti koje prijete čovječanstvu od različitih epidemija.

Da se općenito slaže s propovijedanjem fra Miroslava Bustruca, pridraški je župnik pokazao i time što ga je pozvao na proslavu nebeskog zaštitnika Pridrage. Fratar, koji je u kolovozu slavio srebrnu misu i 25 godina zaređenja, bio je na ispomoći u susjednom mjestu.

Riječ je o jako omiljenom propovjedniku i duhovniku koji, sudeći prema Google tražilici, svako malo gostuje i propovijeda diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, te predvodi seminare duhovne obnove.

- Bio sam na toj misi i tog svećenika držim najboljim propovjednikom u Hrvatskoj. Mislim da su njegove izjave izvađene iz konteksta, a ja sam shvatio da je htio reći da su sve opasne boleštine, poput side, ptičje i svinjske gripe izašle iz laboratorija i da to nije slučajno - rekao je ravnatelj osnovne škole u Pridrazi Krste Zupčić.