KOMIČARKA UVRIJEDILA SRBE

NBC: 'Srbija je sramota i veliko razočaranje'

24.06.2011 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon što su srpski mediji izvijestili da je američka komičarka Chelsea Handler, komentirajući zbivanja oko koncerta Amy Winehouse u Beogradu, u svojoj emisiji poručila da je Srbija sramotna zemlja, američki mediji raspisali su se o incidentu

Srpska dijaspora iz Chicaga u znak prosvjeda organizirala je jednu od najvećih bojkot grupa na Facebooku, pod nazivom 'Boycott of Chelsea Handler until she apologizes to the Serbian people'. Glavni cilj je isprika američke komičarke srpskom narodu širom svijeta, u emisiji u kojoj je i izgovorila uvrede.

Čudeći se što Srbi uopće imaju pristup Facebooku, komičarka je pročitala poruku s jednog srpskog profila, prema kojoj je koncert Amy Winehouse bio 'sramotan i ogromno razočarenje'. 'Takva je i vaša zemlja', rekla je Handler, sa smiješkom na licu, uz smijeh i pljesak publike.

'Ne mogu vjerovati da Srbima uopće dopuštaju ići na koncerte', rekla je Handler.

Njezin kolega čudi se što koncert nazivaju katastrofom u zemlji koja je 'imala etničko čišćenje i genocid'.

Hollywoodreporter.com piše da Srbi masovno pozivaju na bojkot Handlerove i predlažu oglašivačima da povuku reklame iz njezine emisije. Izvještavaju što se dogodilo u emisiji i navode da je povod za uvrede bio neuspjeli koncert Amy Winehouse.

Filip Filipi, djelatnik organizacije '28. jun' koja zastupa srpske interese u zapadnim medijima, kontaktirao je s menadžerima kanala E! i voditeljice te očekuje javnu ispriku, piše Blic.

Predstavnici tvrtke NBC Universal/E! Networks u četvrtak su poručili da još nemaju službenu izjavu, a očekuje se odgovor menadžera Chelsea Handler.

'Jučer poslijepodne njezina stranica na Facebooku nije radila, ali se ne zna je li to zbog tisuća komentara koje su ostavili bijesni Srbi', piše hollywoodreporter.com.

Organizacija '28. jun' bezuspješno je pokušavala stupiti u kontakt i s Konzulatom Republike Srbije u Chicagu kako bi zatražila podršku svojoj akciji.