OSAMSTO STUDENATA ODLUČILO

Nastavlja se blokada Filozofskog fakulteta

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.05.2009 07:50
  • Objavljeno 05.05.2009 u 07:45
Studenti ispred Filozofskog fakulteta

Studenti ispred Filozofskog fakulteta

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nenad Dugi

Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta na sinoćnjem su plenumu odlučili da nastavljaju s blokadom nastave, iako za svoje prosvjedne metode od jučer više nemaju potporu Fakultetskog vijeća

Ocijenili su da je današnji dopis Ministarstva znanosti i obrazovanjaneartikuliran i nejasan i zahtijevaju da ga analizira studentska radnaskupina. Ta skupina će, zaključeno je na plenumu, ukazati Ministarstvuna sve nejasnoće nakon čega će se tražiti dodatna pojašnjenja i jasnoartikuliranje stajališta.

Oko 800 studenata koji susudjelovali u večerašnjem plenumu gotovo jednoglasno je donijelo odlukuo nastavku blokade do ispunjenja zahtjeva za javnim financiranjemvisokoškolskoga obrazovanja.

Tijekom sinoćnjeg plenumastudentima je stigla obavijest da je na Akademiji dramskih umjetnostiizglasan prekid blokade nastave.

O zaključicima plenuma studenti će detaljnije izvijestiti medije na konferenciji za novinare danas u 13 sati.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa danas je sveučilištimaposlalo pismo u kom najavljuje da će imenovati povjerenstvo odpredstavnika akademske zajednice, poglavito nastavnika i studenata,koje će definirati sustav financiranja studija i studentskihparticipacija na osnovi kojeg će se poticati uspješnost u studiranju.

Vijeće zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, koje podržava prosvjed, aline i nastavak blokade nastave, pozvalo je studente da prekinu sblokadom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi