navodi the times

Nastave li se prosvjedi u Hersonu Rusi su spremni preko granice deportirati pola grada

22.03.2022 u 18:13

Bionic
Reading

U pismu koje je dobila redakcija Timesa navodni žviždač ruske tajne službe FSB navodi da su Rusi spremni pokrenuti 'veliki teror' u okupiranom ukrajinskom gradu Hersonu i to tako što će otimati stanovnike te ih odvoditi preko ruske granice

Zviždač je za Times naveo da je Rusima dosta prosvjeda u Hersonu te da su spremni na radikalnu akciju. Planiraju tako pokrenuti 'veliki teror', a što uključuje deportaciju prosvjednika preko ruske granice. Rusi još nisu počeli s privođenjem prosvjednika zato što 'navodno nije bilo jasno koga treba privesti', navodi zviždač u svom pismu.

Rusi su navodno spremni deportirati i pola grada ako bude potrebno, navodi Times.

Ranije danas glasnogovornik ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko rekao je da je oko 300 tisuća ljudi u okupiranom gradu Hersonu ostalo bez hrane i lijekova.

Herson je prvi ukrajinski grad koji je pao pod ruske vlasti nakon početka rata 24. veljače. Ukrajinska vojska objavila je ranije da su Rusi, kako bi rastjerali ukrajinske prosvjednike, koristili suzavac i omamljujuće granate, no i bojevu municiju.

  • +5
Napad dronovima u Kijevu Izvor: Profimedia / Autor: Aris Messinis / AFP / Profimedia